---
Masterclass Security Management levert eerste CISSP gecertificeerden op

---

Utrecht, 06-02-2002

De eerste tien deelnemers aan de Masterclass Information Security Management hebben het internationale deel van deze opleiding met succes afgerond. Zij mogen zich officieel Certified Information Systems Security Professional (CISSP) noemen. Deze titel wordt verstrekt door CIBIT Adviseurs Opleiders en ISC(2), de Amerikaanse organisatie die zich ten doel stelt het vakgebied te professionaliseren en bij te dragen aan standaardisering.

De CISSP-certificering is de snelst groeiende standaard op het gebied van Security Management. Ook in Nederland wint de titel snel terrein. Zo heeft de Rabobank al haar senior security verantwoordelijken in de gelegenheid gesteld de CISSP titel te behalen. Allemaal volgen zij de Masterclass van CIBIT.
Een goed information security beleid omvat het ontwerpen, implementeren én onderhouden van een veelheid aan met elkaar samenhangende maatregelen, zowel op organisatorisch, communicatief als technologisch terrein. Met de Masterclass Information Security Management levert CIBIT een bijdrage aan het ontwikkelen van een op internationale standaarden gebaseerd beleid, een certificering die in de Verenigde Staten al de facto standaard in het vakgebied is.
Naast het internationale CISSP-gedeelte bestaat de Masterclass uit vier dagen die meer zijn toegespitst op specifieke Europese aspecten, zoals law en ethics. Om hun CISSP titel te mogen blijven voeren, moeten de deelnemers aantonen jaarlijks minimaal 40 uur te besteden aan hun professionele ontwikkeling.
CIBIT organiseert de Masterclass Information Security Management in 2002 nog drie maal, met startdata in februari, mei en september. Meer informatie over CIBIT Adviseurs Opleiders: www.cibit.nl Meer informatie over ISC(2) en CISSP: www.isc2.org Foto van deelnemers digitaal beschikbaar.

---
END

---
Over CIBIT (www.cibit.nl)
CIBIT Adviseurs Opleiders ondersteunt klanten bij het innoveren van strategisch beleid, bedrijfsprocessen en toepassingen van innovatieve technologie door consultancy en opleiding. CIBIT beschikt over een multidisciplinair team van 60 professionals. De docenten consultants van CIBIT zijn experts in hun vakgebied. Ze hebben ervaring met projecten voor multinationale industriële ondernemingen, verzekeringsmaatschappijen, banken, verschillende ministeries, de Europese Commissie, grote adviesbureaus en softwaredienstverleners in zowel Nederland als het buitenland, met name in Duitsland, Italië en Engeland.
Nadere informatie
CIBIT: Astrid Muijs, Tel. 030-230 89 40, e-mail: amuijs@cibit.nl
NewsEngine PR: Sandra Strotkamp, Tel. 020-567 21 70, e-mail: sandra.strotkamp@newsenginepr.com
Ref.:CIBIT0011-1A138A