Ingezonden persbericht


Persbericht

6 februari 2002

Rational Software introduceert Rational XDE Professional v2002

~ eXtended Development Environment vereenvoudigt en versnelt Java/J2EE en Microsoft .NET ontwikkeling ~

Rational Software heeft vandaag Rational® XDE® Professional v2002 aangekondigd, het eerste product dat software-ontwikkeling versnelt door de kloof tussen ontwerp en ontwikkeling te overbruggen in toonaangevende Java® en Microsoft® Visual Studio® .NET Integrated Development Environments (IDE's).

Software-ontwikkelaars hebben een krachtige ontwikkelomgeving nodig die zowel ontwerpfunctionaliteit bevat als een naadloze integratie mogelijk maakt met de tools waarmee code wordt geschreven. Tot nu toe waren IDE's en ontwerptools afzonderlijke omgevingen en de noodzaak om tussen deze omgevingen te switchen, heeft ontwikkelaars belemmerd.

Rational XDE Professional zorgt ervoor dat ontwikkelaars direct kunnen coderen en ontwerpen in hun IDE - Mirosoft Visual Studio .NET of IBM WebSphere Studio Application Developer, zonder te switchen tussen de verschillende, losjes geïntegreerde tools. Rational XDE Professional bevat ook de IBM Eclipse IDE, die een Java ontwikkelomgeving biedt aan ontwikkelaars die niet gebonden zijn aan een bepaalde Java IDE.

Rational XDE Professional is een eXtended Development Environment waarin de mogelijkheden van toonaangevende IDE's van Microsoft en IBM zijn gecombineerd met Rational's toonaangevende ontwerp- en modelleertechnologie, de configureerbare design pattern generator en de op templates gebaseerde code generatie.

Door Rational's nauwe samenwerking met IBM en Microsoft biedt Rational XDE Professional een ongekende ondersteuning voor de Java en Microsoft .NET platformen. Gartner voorspelt dat Java en .NET architecturen in 2003 tachtig procent van alle nieuwe applicatie-ontwikkelprojecten voor hun rekening zullen nemen.

"We zijn zeer enthousiast om met Rational samen te werken aan Rational XDE Professional, een nieuwe tool die complementair is aan de Visual Studio .NET omgeving voor zowel individuele ontwikkelaars als voor grote, gedistribueerde ontwikkelteams," zei Tom Button, vice president Microsoft Developer Tools Management bij Microsoft Corp. "Rational heeft uitstekend werk geleverd door hun tools te integreren in de Visual Studio .NET omgeving en ontwikkelaars waardevolle functionaliteit te bieden."

"Rational XDE Professional in combinatie met IBM WebSphere Studio Application Developer biedt alle ontwikkelaars een algemene Enterprise oplossing ongeacht hun voorkeur voor het werken met rigoureuze, uitgebreide modellen, lichtgewicht wegwerpmodellen of met Java broncode," zei Lee Nackman, vice president Application Development Tools bij IBM. "Onze gezamenlijke oplossing, gebouwd op de IBM WebSphere Studio Workbench, is flexibel, intuïtief en schaalbaar genoeg om een onmisbaar onderdeel te worden bij de werkzaamheden van ontwikkelaars."

"Vandaag de dag heeft het merendeel van de independent software vendors (ISV's), systems integrators en in-huis ontwikkelaars zijn ontwikkelactiviteiten rondom Microsoft- of Java platformen georganiseerd," zei senior Gartner analist, Mark Driver. "Terwijl Microsoft en Java technologieën standaard worden gekozen voor de meeste nieuwe e-business initiatieven, gelooft Gartner niet dat één van beide platformen tot 2006 de markt zal domineren. In plaats daarvan zullen de meeste grote bedrijven zowel Microsoft als Java technologieën blijven toepassen. Ontwikkelaars die met deze platformen werken, zullen worden geconfronteerd met uitdagingen en kansen waardoor ze nieuwe vaardigheden, 'best practices' en geïntegreerde ontwikkeltools nodig hebben om deze technologieën optimaal te kunnen benutten."

"Rational XDE Professional, ontwikkeld in samenwerking met IBM en Microsoft, biedt ontwikkelaars een efficiëntere manier om te ontwerpen en code te schrijven doordat ze direct in de gewenste IDE kunnen werken," zei Mike Devlin, mede-oprichter en CEO van Rational Software. "Deze naadloze integratie met toonaangevende IDE's bevrijdt ontwikkelaars van tijdrovende activiteiten, waardoor Java- en Microsoft Visual Studio .NET ontwikkeling wordt vereenvoudigd en versneld."

Rational XDE Professional vult de Rational Suite productfamilie verder aan en vergroot het aantal ontwikkelingomgevingen dat Rational ondersteunt. Ontwikkelaars van C# in Microsoft Visual Studio .NET, Java/J2EE in IBM WebSphere Studio Application Developer of ontwikkelaars die op zoek zijn naar een nieuwe Java IDE kunnen allemaal Rational XDE Professional en Rational Suite gebruiken. Ontwikkelaars die andere Java IDE's of de huidige versie van Microsoft Visual Studio .NET gebruiken, kunnen Rational Rose en Rational Suite gebruiken.

Aanvullende persberichten en product screenshots van Rational XDE Professional v2002 zijn beschikbaar op http://www.rational.com/news/xde/index.jsp. Aanvullende productinformatie is te vinden op http://www.rational.com/products/xde/index.jsp.

Webcasts
Om aanvullende informatie over Rational XDE Professional v2002 te geven, zal Rational een tweetal platformspecifieke webcasts hosten. In deze webcasts zullen senior executives en klanten van Rational, IBM en Microsoft deze nieuwe producten bespreken en demonstreren. De webcasts zijn via de website af te spelen: http://www.rational.com/products/solutions/webcast.jsp.

S Rational XDE Professional v2002: Java Platform Editie webcast S Rational XDE Professional v2002: Microsoft .NET editie webcast

(709 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Rational XDE Professional bevrijdt ontwikkelaars

Rational XDE Professional heeft capaciteiten die ontwikkelprojecten helpen opstarten en versnellen:

S Een krachtige, configureerbare patterns generator met 80 patterns, inclusief 'Gang of Four' patterns, zorgt ervoor dat ontwikkelaars nooit meer helemaal opnieuw hoeven te beginnen. Ontwerpteams kunnen ook hun eigen design patterns maken en toevoegen, waardoor de applicatieontwikkeling wordt versneld.

S Kant-en-klare UML®, waardoor ontwikkelaars meer kunnen doen in minder tijd door UML visualisatie en documentatie-ondersteuning, forward en reverse engineering en een keuze uit automatische of 'on-demand' roundtrip engineering synchronisatie. Dit alles wordt zodanig gepresenteerd dat ontwikkelaars tijdens het schrijven van code UML kunnen leren en gebruiken.

De eXtended Development Experience

Om een complete eXtended Development Experience te ondersteunen en de creativiteit tijdens het gehele software-ontwikkelproces te verhogen, heeft Rational de Rational XDE Professional met de volgende onderdelen uitgerust:

S Rational Developer NetworkSM's uitgebreide resources op het gebied van content en het ontwikkelen van vaardigheden, gericht op gebruikers van Rational XDE Professional;

S Rational Development Accelerators®, speciaal ontworpen voor Rational XDE Professional, bieden materiaal inclusief referentie applicaties en tool automation, voorbeelden en begeleiding;

S Twee nieuwe, lichtgewichte, op ontwikkelaars gerichte Rational Unified Process® configuraties, één voor Microsoft .NET en één voor Java die gespecialiseerde 'best practices' bieden voor Rational XDE Professional;

S Integratie met requirements management en analysemogelijkheden voor gebruikers van Rational RequisitePro, Rational Suite® AnalystStudio® en Rational Suite® DevelopmentStudio stelt teams in staat problemen te identificeren en oplossingen te definiëren;

Op het web gebaseerde Rational University trainingscursussen voor Rational XDE Professional.

Over Rational Software
Rational Software biedt een software-ontwikkeling platform dat de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van softwareprojecten verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineeringaanpak, toonaangevende tools en professionele diensten. 96 bedrijven uit de Fortune 100 vertrouwen op de tools en diensten van Rational om op een snellere manier betere software te ontwikkelen. Dit open platform wordt uitgebreid door partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. Rational is opgericht in 1981 en is één van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3500 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde in maart 2001 een omzet van $815 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index®.