Ingezonden persbericht


PERSBERICHT GORILLAPARK: Barbadosoft doorbraak in XML technologie

Amsterdam, 6 februari 2002
PERSBERICHT

Doorbraak Barbadosoft met CorteXML(tm) ,
het ontbrekende stukje van de XML puzzel

Veranderingen aanbrengen en uitproberen van nieuwe XML-applicaties zonder bestaande dienstverlening te onderbreken

Barbadosoft forceert een doorbraak met CorteXML(tm), 's werelds eerste oplossing voor het vormgeven van complexe, op XML gebaseerde applicaties. CorteXML(tm), dat ontwikkeld is door de XML-pioniers van Barbadosoft, stelt ondernemingen in staat om binnen complexe XML-omgevingen snel en simpel nieuwe applicaties te ontwikkelen en bestaande te onderhouden met minimale kans op storingen.
Met CorteXML(tm) is een doorbraak gekomen in de ontwikkeling en het onderhoud van XML-applicaties. Het is de eerste software oplossing die gebruikers in staat stelt om een conceptueel model van een op een XML-gebaseerde omgeving in beeld te brengen, te testen en aan te passen. Het nieuwe modelleringsysteem stelt de bedrijven in staat om snel op veranderingen te reageren zonder dat het systeem tot stilstand komt en zonder risico voor hun bedrijfsvoering.

Voordat CorteXML(tm) bestond, betekende het aanbrengen van veranderingen het stopzetten van de dienstverlening. De enige manier om complexe XML-gebaseerde omgevingen te wijzigen was door de verandering aan te brengen en de resultaten af te wachten. Vaak waren de gevolgen die deze wijziging voor het systeem hadden onvoorspelbaar en mogelijk catastrofaal. In omstandigheden waarin tijd een belangrijke rol speelt maakte deze nieuwe vinding het verschil uit tussen succes of mislukking.

Tot op heden had men drie manieren om deze situatie zoveel mogelijk te beperken;


- Software ontwikkelen die een oplossing voor de korte termijn biedt maar niet voor langere periode het gewenste resultaat oplevert.
- Dure consultants inhuren die kunnen adviseren op technische aspecten, die vervolgens extra financiële middelen vereisen om ze te implementeren en te onderhouden.

- Intensieve en tijdverslindende ontwerpteams opzetten die de problemen identificeren en het systeem weliswaar weer bedrijfsklaar maken, maar slechts tot het moment dat de volgende aanpassingen nodig zijn om zodoende weer van voren af aan kunnen beginnen.

Dankzij Barbadosoft is er nu een bruikbaar en kostenbesparend alternatief.

CorteXML's(tm) conceptuele modelbenadering stelt gebruikers in staat om de potentiële invloed van aanpassingen te analyseren voordat de aanpassingen daadwerkelijk zijn gedaan. Het stelt totale systemen in staat om zich naadloos aan te passen met minimale risico's en kosten.

CorteXML(tm) is de sleutel voor iedere onderneming die behoefte heeft:

om investeringen te beschermingen die gedaan zijn in infrastructurele applicaties.
aan toekomstbestendige investeringen die voorzien zijn van de mogelijkheid om aanpassingen te doen om de tijd, nodig voor het in werking stellen van XML applicaties, zoveel mogelijk te reduceren

CorteXML(tm) biedt cruciale voordelen voor ondernemingen op het terrein van financiële diensten, contentsamenwerking, geïntegreerde B2B marktplaatsen en voor uitgevers, die hun informatie-managementsystemen ingrijpend willen wijzigen. Voordelen zijn onder andere:

- Korte leveringstijden

- Sneller de markt op kunnen

- Daadwerkelijk terugverdienen van gedane investeringen
- Lagere onderhoudskosten (die kunnen oplopen tot 65% van de kosten van een systeem)

Een bedrijf dat reeds gebruik maakt van de voordelen van CorteXML(tm) is VNU Publitec. VNU Publitec gebruikt het Barbadosoft's CorteXML(tm) in hun productiesysteem om wijzigingen te kunnen aanbrengen tijdens het lopende pre-printingproces t.b.v. de vervaardiging van hun vele internationale telefoongidsen zonder daarbij de bestaande systeeminfrastructuur te wijzigen.
"We hebben Barbadosft's CorteXML gekozen om ons te helpen om binnen het ingewikkelde proces van de uitgeverij de noodzakelijke veranderingen te kunnen aanbrengen zonder dat dit ten koste gaat van de eisen die wij binnen het gehele preproductieproces stellen" aldus John Kilpatrick , Vice President van VNU World Directories en CIO van VNU Publitec. " We zijn zeer geïmponeerd door hun oplossingen en hun vakkundig personeel". John Ryan, Product Manager, Pre-Press Systems van VNU Publitec verklaarde: "We verwachten, daar waar we de nieuwe tecnologie van Barbadosoft toepassen, een tijdsbesparing van ongeveer 80% te kunnen realiseren en binnen vier maanden de investering terug te verdienen. Met CorteXML zijn we ervan verzekerd dat we aan de steeds terugkerende vraag naar verbeteringen kunnen voldoen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit die men gewend is van ons te krijgen".
Jim Gabriel, CEO and medeoprichter van Barbadosoft, voegt daaraan toe, " Tot aan CorteXML was het bijna onmogelijk binnen XML-omgevingen verbeteringen en veranderingen aan te brengen. Dit in tegenstelling tot traditionele software, waarin dit wel lukt. Onderhoud van XML-omgevingen zonder het risico van onvoorspelbaarheden en het risico van platgaan waren tijdrovend, kostbaar en inefficiënt."

CorteXML stelt snelgroeiende bedrijven nu in staat snel veranderingen aan te brengen en is tevens toegerust om de verdere groei van de gewenste XML-applicaties te realiseren en bedrijven operationeel te houden. Het is het ontbrekende stukje van de puzzel waarnaar XML-ontwikkelaars zochten. Barbadosoft, opgericht in oktober 2000, ontwikkelt baanbrekende XML-applicaties voor de zakelijke markt. Barbadosoft biedt een pakket XML-producten die oplossingen bieden om binnen zeer complexe XML-omgevingen gemakkelijk en snel aanpasingen te verrichten die de verbetering van de bedrijfsvoering en groei van bedrijven ten goede komt.

XML

XML (eXtensible Mark-up Language) is een communicatie-technologietaal. XML is een 'meta-taal', om nieuwe talen te ontwikkelen die in staat zijn om "alles met alles" te kunnen laten communiceren via het Internet, allerlei soorten netwerken en ongeacht het computerplatform of de applicatie. XML is daarmee de facto de taal in de B2B- en B2C communicatie.


---

---
Noot voor de redactie (