Unit 4 NV

Persbericht:

Strategische samenwerking tussen SDB en Unit 4 Gezondheidszorg

Leidschendam/Hengelo, 6 februari 2002 - Unit 4 Gezondheidszorg, gevestigd in Hengelo, en SDB, managementondersteuning en dienstverlening aan zorginstellingen bv te Leidschendam zijn een strategisch samenwerkingsverband overeengekomen. De overeenkomst werd ondertekend door drs. J. S. P. Pol, directeur van Unit 4 Gezondheidszorg en mr. W. B. Jongma, directeur van SDB. SDB is reeds vele jaren marktleider op het gebied van salarisverwerking en automatisering van zorginstellingen. Door de samenwerking heeft SDB de mogelijkheid om de Cura for Windows producten bij haar circa 800 relaties aan te bieden als goede opvolging voor haar bestaande systemen.

De kern van deze strategische samenwerking die de succesvolle Cura for Windows productlijn van Unit 4 Agresso als uitgangspunt heeft, is de specialistische kennis en ruime ervaring van beide partijen samen te brengen in één optimale productlijn voor de zorgsector.

Voor Unit 4 Gezondheidszorg te Hengelo, een zelfstandige business unit van Unit 4 Agresso NV, is dit samenwerkingsverband met SDB een grote stap vooruit in haar streven naar schaalvergroting binnen de zorgsector. Door de samenwerking heeft SDB de mogelijkheid om haar relaties, als uitstekende opvolgers voor haar bestaande systemen, de Cura for Windows producten aan te bieden. Unit 4 Gezondheidszorg heeft reeds een marktaandeel van omstreeks 40% binnen de gehandicaptenzorg. Met deze strategische samenwerking levert de combinatie Unit 4 & SDB producten en diensten aan plusminus 35% van de instellingen in het segment verpleeg- en verzorgingshuizen.

SDB is een consultancybureau voor de sector wonen en zorg, dat zich met 140 medewerkers inzet voor het management en de directie van verzorgingshuizen, verpleeghuizen, serviceflats, woningbouw-corporaties en gehandicapteninstellingen in Nederland. Als enig adviesbureau in de sector wonen en zorg biedt zij op alle organisatieniveaus van de klant (operationeel, tactisch en strategisch) geïntegreerde dienstverlening aan op de gebieden personeel /salaris, financieel / administratief, juridisch en bouw.

SDB is reeds vele jaren marktleider op het gebied van salarisverwerking en automatisering van zorginstellingen. Haar programmatuur is opgezet om de processen in de zorginstelling
zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Voor SDB betekent deze samenwerking dan ook continuïteit in de ontwikkeling en het onderhoud van informatiesystemen bij zorginstellingen.

Unit 4 Gezondheidszorg, als zelfstandige business unit van Unit 4 Agresso NV, is al jaren actief in de zorgsector. Met het Cura informatiesysteem is Unit 4 Gezondheidszorg goed uitgerust en zeer succesvol in de zorgmarkt. Cura is de verzamelnaam voor een aantal geïntegreerde applicaties die voor de informatievoorziening binnen zorginstellingen van groot belang zijn. Het Cura-concept voorziet in de informatiebehoefte op het gebied van human resources management, financiële administratie, cliëntenregistratie en zorgondersteuning.

Voor meer informatie (redacties):

Unit 4 Agresso NV
Frans Plantaz, Manager Corporate Communications
Tel: 0184 444 444

SDB, managementondersteuning en dienstverlening aan zorginstellingen bv Hanneke Kettner, Marketing en New Business
Tel: 070 3570800

Dit persbericht en andere (pers)informatie kunt u vinden op de website: www.Unit4agresso.com