Ingezonden persbericht


---
JCommerceRetail.nl verbindt afnemers en leveranciers van levensmiddelen

E-marketplace voor levensmiddelenbranche succesvol van start

6 februari 2002 Hoofddorp Vanaf 4 februari vinden de eerste transacties plaats op JCommerceRetail.nl. Daarmee is JCommerceRetail.nl (www.jcommerceretail.nl) de eerste transaction hub op basis van WebEDI in Nederland waarmee afnemers en leveranciers van levensmiddelen interactief met elkaar kunnen communiceren. Via het Internet kunnen MKB leveranciers handelsdocumenten verwerken en automatisch integreren in hun boekhoudsysteem. Afnemers uit de retailbranche kunnen via hun bestaande EDI systeem nu met al hun leveranciers elektronisch communiceren. JCommerceRetail.nl is een initiatief van Aditel bv voor de de gehele retailbranche.

WebEDI biedt voordelen voor afnemers én leveranciers, zegt Miriam Van Kreij, EDI manager bij Albert Heijn. Afnemers zoals Albert Heijn kunnen snel al hun leveranciers bereiken via bestaande systemen en zo 100% via EDI gaan communiceren. Door het proces volledig te automatiseren, van bestelbon tot factuur, kan de branche efficiënt kosten besparen en hun bestaande IT infrastructuur optimaal benutten.

JCommerceRetail.nl biedt leveranciers één web-based aanspreekpunt voor klanten als Albert Heijn, Superunie, Schuitema, Makro, Laurus en Koopconsult, vertelt Ron Booij, directeur van Aditel bv (www.aditel.nl), leveranciers kunnen tegen een lage kostprijs aansluiten en zelf hun niveau van interactie kiezen: manueel via Bizmail - een soort HotmailTM voor handelsdocumenten -, of geautomatiseerd via Bizconnect. Met Bizconnect kunnen leveranciers handelsdocumenten, zoals bestelbonnen, pakbonnen en facturen rechtstreeks integreren in hun boekhoudsoftware. Daarbij komt nog dat de aansluitkosten bij JCommerceRetail.nl veel lager zijn dan bij conventionele EDI systemen. Op deze manier is de drempel van elektronisch zakendoen in de levensmiddelenbranche drastisch verlaagd.

JCommerceRetail.nl (www.jcommerceretail.nl) telt op dit ogenblik een tiental gebruikers. Verwacht wordt dat dit aantal stijgt tot meer dan 300 eind 2002. JCommerceRetail.nl bouwt verder op het succes van JCommerceRetail.com, de internationale retail transaction hub van Aditel. JCommerceRetail.com (www.jcommerceretail.com) verbindt meer dan 400 Europese distributeurs en fabrikanten met retailers als Delhaize, Carrefour, Auchan, Makro en Brico. Met JCommerceDIY.com (www.jcommercediy.com) heeft Aditel ook een transaction hub voor de Doe-Het-Zelf en de Bouwsector opgezet.

JCommerceRetail.nl is het eerste WebEDI systeem dat gecertificeerd is door het EDI Service Center voor de Levensmiddelenbranche. Het EDI Service Center voor de Levensmiddelenbranche is opgericht door CBL en SMA en wordt uitgevoerd onder auspiciën van de stichting EAN Nederland door EAN Services bv. EAN Nederland is de stichting die de internationale EAN-standaards voor de Nederlandse markt ontwikkelt en beheert. Daarnaast voldoet JCommerceRetail.nl aan de strengste criteria voor beveiliging en gebruiksgemak en aan de belangrijkste XML en EDI standaarden.
---
Over Aditel
Aditel ontwikkelt en installeert E-business integratie oplossingen om informatiestromen binnen en tussen bedrijven te automatiseren en om de interactie en integratie van kopers, leveranciers en business partners te ondersteunen. JCommerce B2B Servers Aditel s E-business integratie platform is volledig op industriestandaarden (XML/Java) gebaseerd en laat bedrijven toe om informatie uit te wisselen en te integreren onafhankelijk van netwerk, platform, applicatie of bestandsformaat.

Aditel is opgericht in 1995 en heeft meer dan 500 klanten , waaronder Agfa-Gevaert, Associated Weavers, Delhaize, Electrabel, Pioneer, Recticel, Pinguin, Seagram en Vandemoortele. Aditel heeft haar hoofdkwartier in Gent, België. Via een wereldwijd netwerk van distributeurs biedt Aditel haar producten en diensten ook aan in Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, en de Verenigde Staten.


---
This text is available in English on
http://www.aditel.be/stargate?action=applyxsldb&servicename=content_aditelbe&file=sg://content_aditelbe/corporate/items.bnd&id=20020206001&xsl=sg://content_aditelbe/corporate/subcatmainview.xsl&cat=corporate&subcat=Press%20center&id=20002051011


---
Contact
Voor meer informatie kunt U contact opnemen met

Aditel Nederland
Ron Booij
Directeur
Telefoon: +31 23 549 9003
Fax +31 23 549 9105
E-mail: sales@aditel.nl
http://www.aditel.nl

Aditel België
Michaël Custers
Marketing & Communications Manager
Telefoon +32 9 233 98 30
Fax +32 9 233 98 50
E-mail: pr@aditel.be
http://www.aditel.be