Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van woensdagmiddag 06-02-02
16:26 woensdag 6 februari 2002

Roel Hallink, tel. 0528-295033 of 06-51528156


* Diefstal uit autos

VEENOORD Afgelopen nacht is ingebroken in autos aan de Alletha Jacobsstraat, de Eikenlaan, de Landschapsweg, de Nieuweweg, de Van Hogendorpstraat, Thorbeckestraat en de Trulmanstraat. Uit alle autos, voor zover nu bekend zijn dat er elf, werden de radio-cdspelers gestolen. Om in de autos te komen werden ruiten ingeslagen dan wel sloten geforceerd.

Verder werd er in autos ingebroken in Assen aan de Vredeveldseweg, en in Nieuw Amsterdam aan de Wijkstraat. Ook hier werd de geluidsapparatuur gestolen. Om in de autos te komen werden portieren geforceerd.

Aan de Omloop in Assen werd ook een auto opengebroken. Hier werd het slot van het portier geforceerd. Gestolen werden de radio-cdspeler, 8 cds, een kentekenbewijs en een paspoort.


* Diefstal aanhangwagen

EXLOO Afgelopen nacht is aan de Fabrieksstraat een aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen, beladen met tuinafval, stond afgesloten middels een ketting met hangslot aan een balk. Aanhangwagen was amper een jaar oud en heeft een nieuwwaarde van ruim 400.


* Diefstallen uit woningen

MEPPEL Afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Burgemeester Mackaystraat. De daders kwamen binnen door het forceren van een slot van een deur. Gestolen werd een nog onbekend klein bedrag aan geld, een herenfiets en een mobiele telefoon.

ASSEN Vanmorgen werd aangifte gedaan namens een woningstichting van diefstal van 12 gipsplaten uit een woning aan de Roerdompstraat. Het is niet precies duidelijk wanneer de platen gestolen zijn.

EMMEN Afgelopen nacht is er ook ingebroken in een woning aan de Duinlaan. Daders hebben een ruit met een steen vernield. Door het glasgerinkel werd de omgeving gealarmeerd, die de politie belden. Toen deze ter plaatse kwam, waren de daders al gevlucht. Het is niet precies duidelijk of er goederen weg zijn. Wel hebben de daders kans gezien om twee doosjes met medicijnen mee te nemen. Het betreffen Temesta en Anafranil. Dit zijn medicijnen tegen angsten en dwangneuroses. Inname van meerdere tabletten kan gevaarlijk zijn.

EELDE Vandaag werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Lugtenbergerweg. Daders zijn vermoedelijk binnengekomen via een uitzetraam. Niet duidelijk is wanneer dat precies was. Vermist wordt: een koffiezetapparaat en een paar honderd gulden.


* Diefstal uit bedrijf

EMMEN Bij een bedrijf aan de Phileas Foggstraat is gisteravond of vannacht een noodboek gestolen. Vermoedelijk heeft de dader binnen weten te komen, terwijl het personeel elders in het bedrijf aan het werk was. De schade is niet bekend.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe