Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-02-2002 Auto`s, geld en softdrugs inbeslaggenomen (RKey; 17.20 u) Woensdag, 6 februari 2002

District Heerlen

Heerlen; autos, geld en softdrugs inbeslaggenomen Het verdovende middelen-team van de Heerlense politie heeft vandaag, samen met politie-agenten in de hele politieregio Limburg-Zuid, de Koninklijke Marechaussee en de Regiopolitie Limburg-Noord, invallen gedaan onder leiding van de Rechter Commissaris en de Officier van Justitie in totaal 10 panden en woningen in Limburg. Daarbij heeft de politie sofdrugs, autos, geld en administratieve bescheiden inbeslaggenomen. Totaal werden in verschillende panden/woningen 6 mannen (29 tot 39 jr) en 2 vrouwen (32) aangehouden en in het politiebureau ingesloten. De politie ging tot actie over naar aanleiding van een al eerder ingesteld onderzoek terzake bekomen informatie over internationale handel in verdovende middelen. Bij dat ingesteld onderzoek kwamen een aantal van de aangehouden verdachten in beeld. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen daarbij niet uit.
De invallen vonden plaats in Heerlen (Pancratiusstraat), Brunssum (Pleinstraat), Hoensbroek (Nieuwstraat, Mgr.Lebouillestraat, Rietraestraat en Akerstraat-Noord), Susteren (Bleekwal) en in Echt (Echterstraat). Bij de invallen heeft de politie 4 autos, geldbedragen van totaal ongeveer 200.000,- Euro en ongeveer 55 kilo hashish en marihuana inbeslaggenomen. De straatwaarde van de inbeslaggenomen softdrugs wordt op ongeveer 30.000,- Euro geschat. Aan de politie-actie vandaag namen totaal ongeveer tachtig politie-agenten deel.