STICHTING PRO AUTO

Randstadtoeslag ??

6 februari 2002

Randstadtoeslag noodzakelijk om parkeerheffing terreur te handhaven ??

In de randstad komen verzorgende instellingen maar moeilijk aan personeel (bejaardenverzorgers, verpleegkundigen) op de lokaties in de grote steden, zoals Amsterdam en Rotterdam.
Reden: Extreem hoge parkeerkosten om je auto bij je werk kwijt te kunnen. Heeft je baas geen parkeervergunning omdat gemeentelijk parkeerbeleid dat verhinderd, dan moet je je auto voor vele honderden euro s in de maand op een openbare parkeerplaats neerzetten. Omdat je onregelmatig werkt, openbaarvervoer alleen maar funktioneert in de gewone uren door de week, dan al hartstikke vol zit, maar ook nog steeds niet veilig is, zijn veel werkers verplicht hun eigen auto te gebruiken om naar de werkplek te gaan.
De gemeentelijke parkeerjongens laten je grof betalen om je werk te kunnen uitvoeren.

Werken in de zorg met deze overdreven parkeerlasten op je schouder ???
Logisch daar trapt niemand in.
Zoek het maar uit. Maar dat gaat echter wel ten koste van hulp aan zieken, bejaarden en gehandicapten. Nu wil mevr. E. Borst minister, die daarover gaat met een Randstadtoeslag proberen mensen over de streep te trekken om met deze toeslag toch in de randstad te komen werken.

Dit is gewoon van de gekke, mens betaal een goed salaris aan de werkers in de zorg, schaf die idiote parkeerkostenterreur af. Keer terug naar de werkelijkheid en laat geen geld wegvloeien in richtingen waar het alleen maar zwarte gaten vullen is.

Nu is het zo dat de randstadpolitie ook al die toeslag krijgt voor hetzelfde fenomeen, alleen minder.

Wat een land waar zulke kromme dingen moeten worden ingevoerd, waar zoveel anti auto terreur nog steeds door alle overheden wordt gepleegd. Waar de lasten alleen nog maar hoger worden, binnenkort dan weer de Kilometerheffing van mevrouw Netelenbos. Wat een diefstal van geld bij de burgers, die wel op hun werk moeten komen en waar de overheid totaal niet aan denkt, hoe ze dat moeten doen. Zoek het maar uit.

De overheid weet je wel te vinden met de veel geldkostende heffing-systeempjes die aan iedereen dan weer veel geld kosten en nog meer in de toekomst.

Een dikke onvoldoende aan dit paarse kabinet dat met onvermogen veel zaken laat liggen, veel zaken zeer slecht afhandelt of dat vaak helemaal niet doet.

Wij zijn TEGEN de RANDSTADTOESLAG, weg met die hoge parkeerlasten, weg met de beperkingen in de zorg. Weg met die politieke stokpaardjes van verkeer en waterstaat om wel de lasten te verhogen en er niks voor terug te doen.
Terug naar acceptabele lasten, oplossen van knelpunten en oplossen precaire situaties, ook in de zorg.
C. Roos, 0181 418681 Pro Auto


06 feb 02 22:36