VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Mussen & Zwanen speelt Midzomerstrandkomedie

Amsterdam, 18 januari 2002

MUSSEN & ZWANEN SPEELT MIDZOMERSTRANDKOMEDIE

Comedy gezelschap Mussen & Zwanen is terug. Na drie goed lopende producties in vorige seizoenen, speelt dit gezelschap vanavond de eerste try-out van Midzomerstrandkomedie. Auteur Haye van der Heyden is, samen met regisseur Christiaan Montier, de creatieve kracht achter dit gezelschap, bestaande uit de actrices Frédérique Huydts en Hymke de Vries en de acteurs Hans Breetveld en Eric Corton. Na een serie try-outs, gaat Midzomerstrandkomedie op 7 februari aanstaande in première in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Midzomerstrandkomedie is een geheel nieuw stuk, maar volgt de beproefde formule 'minimal comedy met maximaal resultaat': Met weinig middelen geven de acteurs een treffend beeld van herkenbare relatieperikelen. Op het strand van Menton aan de Franse Rivieira bevindt zich een bont gezelschap, bestaande uit acht vakantiegangers. De vier acteurs van Mussen & Zwanen nemen ieder twee rollen in het stuk voor hun rekening: personages die soms op zoek zijn, soms op de vlucht. Maar meestal allebei.

Midzomerstrandkomedie zal tot eind mei te zien zijn in 65 theaters in het hele land. Kaarten zijn te reserveren bij de betreffende theaterkassa's en via de Reserveerlijn, telefoonnummer 0900 300 5000 (Euro 0,45 pm), bereikbaar van 10.00 tot 22.00 uur.

Noot voor de redactie /