Gemeente Hoogeveen


---

5 februari 2002

Wegwijs op het gemeentehuis van Hoogeveen

Op 7 februari a.s. organiseert het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), in samenwerking met de afdeling voorlichting van de gemeente Hoogeveen het project 'Wegwijs op het gemeentehuis'. Aan dit project zullen ongeveer 75 leerlingen van C.S.G. Roelof van Echten en R.S.G. Wolfsbos meedoen. Zij gaan zich een dag lang op het gemeentehuis bezig houden met lokale politiek. Zij doen dit door concrete plannen te bedenken in het kader van het thema jongerenbeleid. De gemeente heeft hiervoor een bedrag van 1134,- vrij gemaakt.

Doel en werkwijze

Het doel van het project 'Wegwijs op het gemeentehuis' is jongeren meer te betrekken bij politieke besluitvorming door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan. Tijdens de werkdag op het gemeentehuis zullen de leerlingen gesprekken voeren met raadsleden, ambtenaren en vertegenwoordigers van verschillende instellingen op het gebied van jongerenbeleid. Deze confrontatie draagt ertoe bij dat de leerlingen hun projectvoorstellen om 1134,- te besteden goed kunnen onderbouwen.

's Avonds zullen de leerlingen in een bijzondere commissievergadering de gemeenteraad adviseren over de besteding van dit bedrag. Het project dat met een meerderheid van stemmen wordt aangenomen zal door de gemeente uitgevoerd worden. Een unieke kans dus om als jongere daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.

De werkdag duurt van 9.00 tot 21.00 uur. De bijzondere commissievergadering wordt 's avonds vanaf 19.00 uur voorgezeten door burgemeester Urlings. Belangstellenden zijn 's avonds van harte welkom om op de publieke tribune plaats te nemen en mee te stemmen voor het beste project.

Wat is het IPP?

Het Instituut voor Publiek en Politiek is een landelijke, niet-partijgebonden organisatie die zich ten doel stelt politieke en maatschappelijke participatie te bevorderen. Naast veel andere projecten wordt voor jongeren 'Wegwijs op het Gemeentehuis' georganiseerd.

© Copyright Gemeente Hoogeveen