Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van donderdagmorgen 07-02-02
09:19 donderdag 7 februari 2002

Roel Hallink, tel.: 0528-295033


* Onder invloed

EMMEN Gisteravond reden een 28-jarige man uit Breda en een 34-jarige man uit Emmen, beide met hun autos achteruit op een parkeerplaats aan de Alerderbrink. Beide zagen elkaar niet, met gevolg dat ze tegen elkaar botsten. Bij onderzoek bleek dat de Emmenaar te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij blies daar 430 µg/l (ongeveer 0.98 promille). Tegen de man zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

COEVORDEN Gisteravond werd op de Krimweg een 54-jarige bestuurder uit Ter Aar gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij had teveel gedronken en moest mee naar het bureau, waar hij 475 µg/l (ongeveer 1 promille) blies. Snelrecht werd toegepast, zodat de man een dagvaarding uitgereikt kreeg. Bij onderzoek bleek verder dat de man nog een boete van ruim 600,-- open had staan. Ook deze moest hij betalen.


* Letsel bij aanrijding

ASSEN Gisteravond is een 26-jarige man uit Hooghalen gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Overcingelaan en de Pelikaanstraat. De man wilde vanaf de Pelikaanstraat de Overcingelaan oversteken met zijn fiets. Hij zag daarbij een naderende auto, bestuurd door 25-jarige man uit Assen, over het hoofd. De fietser kwam door de aanrijding ten val en bekwam een beenfractuur. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.


* Man in gezicht geslagen

ZUIDLAREN Een 51-jarige man uit Zuidlaren deed gistermiddag aangifte van mishandeling. Hij was dinsdagmiddag in het gezicht geslagen door een automobilist. De fietser fietste over het fietspad tussen de Tienelsweg en de Huttenweg, toen de automobilist ook over het fietspad reed. De fietser wilde de auto bestuurder daarop aanspreken, doch deze sloeg hem in het gezicht en schold hem uit, om daarna te vertrekken. Dit betrof een forse man van ongeveer 1.90 m, met kort grijzend haar. De leeftijd wordt geschat tussen de 50 en 60 jaar. Hij reed in een zwarte VW Golf. De fietser heeft er wat kneuzingen aan over gehouden.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe