Korps: Flevoland, plaats: district Zuid 7-02-2002 Getuigen & slachtoffers straatroven gezocht Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Oproep getuigen en slachtoffers straatroven
ALMERE De recherche van Almere Haven is op zoek naar getuigen en slachtoffers van straatroven die plaatsvonden in de maand januari van dit jaar. Vorige week vrijdag is in Almere Haven een 17-jarige jongen uit Almere aangehouden, die ervan wordt verdacht meerdere straatroven te hebben gepleegd in voornamelijk in Almere Haven. De politie hoopt met deze aanhouding zoveel mogelijk straatroven op te kunnen lossen en is daarom op zoek naar getuigen en vraagt slachtoffers aangifte te doen (voor zover ze dat nog niet gedaan hebben). Telefoon recherche Almere Haven (tijdens kantooruren): 036 5 38 22 33.

De 17-jarige jongen werd afgelopen vrijdag aangehouden. Slachtoffers en getuigen verklaarden dat hij in bezit was van een vuurwapen. Bovendien gebruikte hij veel geweld bij de berovingen. Dankzij getuigen lukte het de politie de verdachte aan de hand van zijn signalement aan te houden. Hij was al een aantal malen gezien, maar wist telkens te ontkomen. Omdat de verdachte gewapend was en geen acht sloeg op de sommering van de politie om te blijven staan, loste een agent een schot op de verdachte om hem staande te houden, maar de jongen wist ongedeerd te ontkomen. Direct daarop werd hij alsnog aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Almere en in verzekering gesteld. De rechter-commissaris achtte maandag de mate van verdenking groot genoeg om de verdachte voor de komende tien dagen in bewaring te houden.