Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-02-2002 Persbrichten district Binnensticht, 09.40 uur

Aanrijding letsel

BOSCH EN DUIN Woensdagavond vond op de Biltseweg een aanrijding plaats waarbij twee mensen gewond raakte.

Omstreeks 23.15 uur kreeg de politie een melding dat op de Biltseweg ter hoogte van de Vossenlaan een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse trof de politie twee voertuigen en drie personen aan. Een 52-jarige man uit Bilthoven verklaarde dat hij over de Biltseweg in de richting van Bilthoven reed.

Ter hoogte van de Vossenlaan zag hij een auto in tegenovergestelde richting zijn kant op komen rijden. De bestuurder van die auto een 19-jarige man uit Bosch en Duin - had kennelijk zijn voertuig niet onder controle, omdat hij vermoedelijk door de snelheid op de weghelft van de 52-jarige Bilthovenaar terecht kwam en tegen zijn voertuig aanreed. Beide autos raakten zwaar beschadigd. De 29-jarige automobilist werd met beenletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De 52-jarige man bleef ongedeerd.

Snelheidscontrole

ZEIST De politie heeft woensdagmiddag op de Boulevard een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 15.00 uur werden 836 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 30 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u. Tevens werden acht bestuurders staande gehouden voor onder andere het onterecht voeren van de mistverlichting en het niet dragen van de autogordel.