Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-02-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur

Wat in het vat zit, verzuurt niet

MIJDRECHT Op woensdag 6 februari kreeg een fietser alsnog de bekeuring die hij in november 2001 dacht te zijn ontlopen.

Op 6 november 2001 kreeg een fietser een bekeuring voor door het rode verkeerslicht fietsen. Door een politieman werd een bekeuring uitgeschreven en aan de fietser uitgereikt. Later bleek dat de fietser een valse naam had opgegeven, kennelijk met de bedoeling zo de boete te ontlopen.

Op woensdag 6 februari sprak de betreffende politieman een andere politieman die hem vertelde dat hij op zondag 3 februari een fietser voor het rijden zonder verlichting had bekeurd en dat die aanvankelijk een valse naam opgaf. Bij het ter plaatse controleren van zijn gegevens bleek hij toen een valse naam te hebben opgegeven en werd hij bekeurd voor het rijden zonder verlichting en het opgeven van een valse naam.

Toen beide politiemannen de persoonsgegevens gingen vergelijken en koppelen, kwamen zij erachter dat het waarschijnlijk dezelfde persoon betrof die in november een valse naam had opgegeven.

De man, 21 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, werd met een bezoek vereerd. Hij kon zijn bekeuring voor het rijden door rood licht en voor het toentertijd opgeven van een valse naam, alsnog in ontvangst nemen.

Alcoholcontrole

MONTFOORT / OUDEWATER In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 februari heeft de politie op diverse locaties in Montfoort en Oudewater op alcohol gecontroleerd. In totaal moesten 37 bestuurders een blaastest afleggen. Allen bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Twee gewonden door aanrijding

MIJDRECHT Op woensdag 6 februari zijn bij een aanrijding de bestuurder en opzittende van een bromfiets gewond geraakt.

Rond 15.30 uur verliet een 46-jarige automobilist uit Mijdrecht het terrein van de Kartbaan aan de Industrieweg. Hij stopte voor het fietspad, zag geen verkeer naderen en trok op. Op dat moment naderde er echter wel een 16-jarige bromfietser uit Uithoorn. Bij hem achterop zat een 14-jarige jongen uit Vinkeveen.

De bromfiets botste tegen de auto en de beide opzittenden werden gelanceerd. Beiden raakten gewond. De 16-jarige bestuurder werd per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. De 14-jarige jongen werd per ambulance naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam vervoerd.

Zeer gevaarlijk spelletje

MAARSSEN Op woensdag 6 februari hebben 4 jongetjes vanwege hun gevaarlijke spelletje een stevige uitbrander van de politie gekregen.

Rond 17.00 uur kreeg de politie de melding dat jeugd op de spoorbaan van het baanvak Amsterdam/Utrecht zou spelen. Het spel hield in dat werd gekeken wie het langst op de rails voor de aanstormende trein durfde te blijven staan. Politiemensen troffen de vier jongens aan langs de Parallelweg in Breukelen. Zij waren 13 en 14 jaar oud en allen afkomstig uit Maarssen. Zij bekenden langs het baanvak te hebben gelopen en één van hen gaf toe de trein te hebben willen trotseren.

Na de jongens een fikse uitbrander te hebben gegeven en duidelijk te hebben gemaakt dat zij niet alleen voor zichzelf een levensgevaarlijk spelletje speelden, maar ook de machinist hartkloppingen hadden bezorgd, mochten de jongens naar huis. Tevens werd hen toegezegd dat hun ouders van het voorval op de hoogte zouden worden gesteld.

Man bijna van auto beroofd
MAARSSEN Op woensdag 6 februari hebben drie personen gepoogd een man van zijn auto te beroven.

Rond 22.00 uur was een 52-jarige man uit Houten aan de Zwanenkamp zijn auto aan het inladen. Hij had die avond een computercursus gegeven en was nu de gebruikte computerapparatuur in zijn auto aan het laden. Terwijl hij daar mee bezig was, werd hij door een man aangesproken, waarbij de man de autosleutels van de Houtenaar eiste. De verdachte had daarbij iets in zijn handen, maar daar het erg donker was zag het slachtoffer niet wat. Er ontstond een worsteling tussen de verdachte en het slachtoffer, waarbij de verdachte de hulp kreeg van nog een verdachte. Zij trachtten hem zijn autosleutels af te nemen. Op dat moment kwam een getuige in een auto aanrijden en gingen de belagers er vandoor.

Door de politie is een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Door de politie wordt het onderzoek voortgezet.