AVM

AVM demonstreert mogelijkheden voor draadloze communicatie

Voorlopig bericht-CeBIT

07.02.2002

AVM op CeBIT Hannover 2002, nu in Zaal 13, stand C48 Met 12-gram lichte ISDN, DSL en Bluetooth -
AVM demonstreert nieuwe mogelijkheden voor draadloze communicatie

Berlijn. Op de stand van AVM op CeBIT 2002 zal voor het eerst een combinatie te zien zijn van ISDN, DSL en Bluetooth in een Bluetooth-USB-toestel met een gewicht van amper 12 gram. Deze vernuftige uitvinding brengt drie belangrijke communicatietools samen in één enkel toestel. Een ander hoogtepunt op de stand - die zich voor het eerst bevindt in Zaal 13 op nummer C48 - zijn de nieuwe inputmogelijkheden voor de Access Point BlueFRITZ! AP-X, de draadloze ISDN- en internetverbinding

Lichtgewicht voor ISDN en DSL via Bluetooth
Absoluut uniek qua afmeting, slechts 5,4 cm x 2,2 cm x 1,1 cm, met een gewicht van amper 12 gram is de BlueFRITZ! USB voor ISDN via Bluetooth. Met dit toestelletje wordt de informatie, zelfs vanop 100 meter afstand, via een betrouwbare en gestandaardiseerde radioverbinding doorgestuurd naar een Access Point op de ISDN-aansluiting. Alle ISDN-toepassingen zoals internet, PC-Fax, gegevensoverdracht en Remote Access kunnen op die manier op zeer flexibele en handige wijze worden gebruikt, zowel op kantoor, thuis, als in de tuin. BlueFRITZ! is standaard uitgerust met datacompressie en kanaalbundeling wat een tot 240 Kbit/s snelle internetverbinding mogelijk maakt. Met zijn nu op CeBIT voorgestelde combinatie van ISDN en DSL via Bluetooth in één enkel toestel, laat AVM alvast zien wat de toekomstmogelijkheden zijn van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Access Point BlueFRITZ! AP-X klaar voor nieuwe toepassingen Met het Bluetooth-startpakket voor draadloze ISDN-verbinding biedt AVM meer flexibiliteit bij ISDN en internet. AVM demonstreert op CeBIT een aantal nieuwe toepassingsmogelijkheden voor zijn BlueFRITZ!-producten. Zo is d.m.v.bijkomende Bluetooth-profielen de uitwisseling van gegevens mogelijk tussen BlueFRITZ! en andere toestellen met internettoegang De Access Point BlueFRITZ! AP-X bijvoorbeeld stelt organizers of videocamera's met Bluetooth interface open voor ISDN. Beide combinaties zijn te zien op de stand van AVM op CeBIT.

Een persfoto bij dit bericht kan u downloaden via : www.avm.de/pressphotos

AVM op CeBIT 2002 (13.03. - 20.03.): Nu in Zaal 13, stand C48

Gelieve te noteren:
Op woensdag 13. maart 2002 vindt om 10 u de
AVM-persconferentie plaats in het Convention Center in Zaal 13/14. Deze persconferentie zal simultaan naar het Engels worden vertaald. Een uitnodiging en gedetailleerde aankondiging volgen later.

Over AVM
AVM is de wereldwijd toonaangevende producent van ISDN PC-Controllers en -toepassingen. Het bedrijf specialiseert zich vooral in de verbinding van PC's met digitale communicatietechnieken zoals ISDN, DSL en GSM. Zowat de helft van alle in Europa verkochte ISDN-controllers worden geproduceerd door AVM. Naast de professionele toepassingen en de vernieuwende netwerktoepassing KEN! kennen ook de FRITZ!Card-produkten veel succes. Als ISDN-controller inclusief software biedt FRITZ!Card, een totaaloplossing voor datacommunicatie en is wellicht daarom de meest verkochte ISDN-kaart ter wereld. BlueFRITZ! maakt draadloze ISDN- en internetverbinding mogelijk, FRITZ!Card DSL brengt een snelle DSL-internettoegang en een aantal handige ISDN-functies samen in één enkele kaart. Het bedrijf, dat in 1986 werd opgericht in Berlijn en ongeveer 450 werknemers tewerkstelt, behaalde in het boekjaar 2000 een omzet van 184 miljoen euro.


07 feb 02 10:16