Grontmij

Grontmij NV



7-2-2002 - Nieuw onderkomen voor Indiase kinderen

Tijdens de jaarlijkse Grontmij Contactdag hebben de aanwezige medewerkers maar liefst 4000 euro gedoneerd aan Stichting KHEL Nederland. Deze stichting houdt zich bezig met het lot van kinderen van leproze en arme ouders in India. De Grontmij-directie verdubbelde dit bedrag. Met de opbrengst wordt een nieuw gebouw gerealiseerd waar kinderen lessen krijgen en de lokale bevolking cursussen kan volgen.

Het nieuwe gebouw krijgt een bestemming tegenover de KHEL-school in Dehradun, 250 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad New Dehli. Zon 400 kinderen volgen hier onderwijs. Het pand krijgt een multifunctionele bestemming: de school kan er (meer) lessen geven, de bibliotheek kan er in worden ondergebracht en er kunnen naai- en weefcursussen gegeven worden. Op termijn is het de bedoeling dat vrouwen uit de wijk er onder meer shawls, omslagdoeken en kinderkleertjes maken. Hiermee kunnen ze een eigen inkomen genereren.

Sponsorschap
Grontmij besloot vorig jaar om KHEL voor drie jaar te sponsoren met jaarlijks een kleine 2300 euro. Naast scholing voor de arme kinderen ondersteunt KHEL twee leprakolonies in Dehradun, Ram Mandir en Indesh Colony. Door onder meer de infrastructuur, medische verzorging en hygiëne te verbeteren creëert KHEL betere leefomstandigheden voor de inwoners.


---