Koninklijke Porceleyne Fles N.V.

Divers

Zakenvrouw van het Jaar 2002: Ilja van Haaren (07-02-02)

De Prix Veuve Clicquot werd in 1972 ingesteld ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het beroemde, gelijknamige champagnehuis. Deze prijs wordt in 15 landen toegekend en heeft als doel het vrouwelijk management te stimuleren. Deze internationale onderscheiding is een eerbetoon aan de oprichtster van Veuve Clicquot, Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin. Een respect afdwingende zakenvrouw die reeds in 1805, op 27-jarige leeftijd het champagnehuis tot grote bloei wist te brengen.

Voor de eenentwintigste verkiezing van de Zakenvrouw van het Jaar, heeft de jury, onder voorzitterschap van mevrouw Mr. Y.C.M.T. van Rooy, unaniem besloten de Prix Veuve Clicquot voor de Zakenvrouw van het Jaar 2002 toe te kennen aan:

Ilja van Haaren Algemeen Directeur NV Koninklijke Porceleyne Fles

De jury heeft de kandidaten op de volgende criteria beoordeeld: · leidinggevende capaciteiten · organisatietalent · visie · carrièreverloop · financiële verantwoordelijkheid · zakelijke en maatschappelijke invloed · maatschappelijke vaardigheden · aard en omvang van de onderneming · economische betekenis van de onderneming · financiële positie van de onderneming · financieel-economische vooruitzichten van de onderneming.

vorige