Ingezonden persbericht


- P E R S B E R I C H T -

SURFdiensten sluit licentieovereenkomst met Roxen Internet Software Houten, 7 februari 2002 - Vanaf heden hebben SURFdiensten (de licentieorganisatie voor het hoger onderwijs) en Roxen Internet Software Benelux (producent Content Management Systemen) een samenwerkingsverband gesloten. Via de nieuwe SURF-licentie wordt de onderwijsinstellingen in Nederland voordeel geboden bij de aanschaf van de Content Management Systemen Roxen CMS en Roxen IntraWise. Tot 1 juli 2002 gelden er speciale actieprijzen.

Licentieovereenkomst
De nieuwe licentieovereenkomst tussen SURFdiensten en Roxen Internet Software Benelux BV regelt het gebruiksrecht (zowel Administratief gebruik als Educatief & Research gebruik) van Roxen CMS en Roxen IntraWise. Alle instellingen in het hoger onderwijs (ook in België) en wetenschappelijk onderzoek, maar ook Universitair Medische Centra, grote technologische instituten, bibliotheken en musea kunnen van de regeling gebruik maken. Alle instellingen die voor 1 juli 2002 besluiten te gaan participeren in de licentieovereenkomst krijgen nog een extra korting bovenop de, al voordelige, licentiekosten.

Roxen CMS (vh Platform) en Roxen IntraWise
Roxen CMS is een XML-gebaseerd Content Management Systeem (CMS) voor het bouwen, publiceren en onderhouden van Inter-, Intra en Extranet sites. Workflow en Versioning zijn standaard in CMS alsmede alle beveiligingsaspecten. CMS kent een krachtige grafische ondersteuning en is platformonafhankelijk (Microsoft O/S, Linux en meerdere Unix varianten) en kent native connectie naar de meeste databases. De broncode wordt met de software meegeleverd. Roxen IntraWise kenmerkt zich als een 'out-of-the-box' oplossing voor Inter-, en Intranet sites, hierdoor is IntraWise snel inzetbaar en gemakkelijk te implementeren en te gebruiken. Een intranet voor een middelgrote organisaties kan bijvoorbeeld binnen een week volledig in gebruik zijn met behulp van IntraWise. "Met Roxen's oplossingen realiseren onderwijsinstellingen, en anderen, systemen waarmee websites voor Internet of intranet niet langer het domein zijn van een webmaster alleen, maar specialisten van deze instellingen, variërend van public relations tot human resources en bijvoorbeeld per faculteit, kunnen hun eigen verantwoordelijkheid krijgen", aldus Jan van der Veen, Sales Manager Roxen Internet Software. "Zonder kennis van bijvoorbeeld html onderhouden zij de actuele inhoud van de website. Daarnaast kan Roxen CMS ook worden ingezet voor onderwijsdoeleinden binnen de instellingen. Het gebruik van de open standaarden XML en XSLT kan hierbij een voorname rol spelen".

SURFdiensten
SURFdiensten treedt op als intermediair tussen diverse ICT-aanbieders en het Nederlandse onderwijs en werkt daarbij nauw samen met SLBdiensten en APS IT-diensten. SURFdiensten verstrekt (software)licenties aan het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, SLBdiensten aan de BVE-sector en het voortgezet onderwijs en APS IT-diensten aan het primair onderwijs. Ongeveer 95% van het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek maakt inmiddels gebruik van de SURF-licenties. In de BVE-sector is dit maar liefst 100%, in het voortgezet onderwijs circa 95% en in het primair onderwijs circa 85%. SURFdiensten en SLBdiensten hebben in 1996 de werkmaatschappij Slim opgericht. Slim (Software LIcentieMateriaal) heeft het recht software van een aantal grote ICT-aanbieders in eigen beheer te dupliceren en onder eigen label (Slimme ROM) uit te brengen.

Roxen Internet Software Benelux BV
Roxen Internet Software is een toonaangevende producent van professionele Web Content Management (WCM) software voor het bouwen, publiceren en onderhouden van Inter-, Intra- en Extranet sites. Roxen's software stelt medewerkers van organisaties in staat documenten op het web te publiceren zonder nieuwe terminologie en concepten, of het gebruik van een gespecialiseerd authoring tool te moeten leren. Wanneer content regelmatig aan wisseling onderhevig is, omdat meerdere afdelingen, personen hun informatie op het Internet willen zetten, levert Roxen een tweetal oplossingen: Roxen CMS en Roxen Intrawise. In Nederland hebben al vele organisaties voor Roxen Internet Software gekozen, waaronder: Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Telegraaf, Holland Media Groep en Universal Music.

Meer informatie voor de redactie

Roxen Internet Software Benelux BV
Jan van der Veen
Tel: +31 (0)10 - 711 4 1 17
Email: sales@roxen.com
Internet: website : www.roxen.com

SURFdiensten
Audrey Visscher
Tel: 030 - 298 30 00
Email: visscher@surfdiensten.nl Internet: www.surfdiensten.nl