CDA

Balkenende opent CDA-winkel in Amersfoort

Het CDA Amersfoort opent een campagnewinkel in de Langestraat te Amersfoort. Vanaf donderdag 7 februari a.s. zullen de deuren van nummer 71 geopend zijn voor iedereen die informatie van het CDA-Amersfoort wil. De opening zal verricht worden door de politiek leider van het CDA, Jan Peter Balkenende. Rond 19.30 uur vindt de openingsceremonie plaats. Vanaf dat moment zal de winkel op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend zijn voor het publiek.

Trots
"Mocht blijken dat er behoefte bestaat om ook op andere tijdstippen geopend te zijn, dan zullen we dat zeker overwegen", zegt Roland Offereins, voorzitter van het campagneteam van het CDA in Amersfoort, die best trots is op de winkel."Een winkel is toch een enorm voordeel ten opzichte van een kraam op de Varkensmarkt. Een gesprek is nou eenmaal prettiger te voeren in alle rust met een kopje koffie, zeker met het Nederlandse weer in gedachte. Daarnaast is het een goede gelegenheid voor de Amersfoorters om kennis te maken met de mensen van het CDA en andersom, want tot aan de verkiezingen op 6 maart zullen er altijd één of meer kandidaat-raadsleden van het CDA aanwezig zijn. Zij zullen inhoudelijke vragen van bezoekers beantwoorden", aldus de campagneleider. "Zo krijgt de partij nog meer een gezicht voor de burgers".

Offereins verwacht veel van de winkel:"Een informatiewinkel is voor een lokale politieke partij toch vrij uniek, je trekt daarmee de nodige aandacht en je hebt zo een uitgelezen mogelijkheid om je standpunten over het voetlicht te brengen".

Behalve voor informatie over het verkiezingsprogramma en de campagne-activiteiten kan men in de winkel ook terecht voor materiaal, zoals posters en folders en dergelijke. Tijdens de verkiezingstijd zal de winkel als zenuwcentrum van het campagneteam fungeren.