Provincie Limburg

ECB VERGADERT IN GOUVERNEMENT

ECB VERGADERT 10 JAAR NA HET VERDRAG IN GOUVERNEMENT MAASTRICHT

Het Provinciaal Bestuur van Limburg heeft met genoegen kennisgenomen van het bericht van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt dat de vergadering van de Raad van Bestuur van de ECB van 7 februari 2002 in het Gouvernement te Maastricht wordt gehouden.

De vergadering vindt plaats onder voorzitterschap van ECB-president dr. W.F. Duisenberg. De Raad van Bestuur is het belangrijkste besluitvormende orgaan van het Europees Stelsel van Centrale Banken. Deze Raad bestaat naast president Duisenberg uit de overige directieleden van de ECB en de 12 voorzitters van de nationale banken van de landen die deel uitmaken van de Europese Monetaire Unie.

Het is op donderdag 7 februari 2002 precies tien jaar geleden dat in datzelfde Gouvernement het Verdrag van Maastricht werd getekend. De ondertekening volgde op de vergadering van de Europese Raad ('Eurotop') die er werd gehouden
op 9 en 10 december 1991. Tijdens deze Raad bereikten de toenmalige regeringsleiders en hun ministers van Financiën overeenstemming over de vorming van een Europese Monetaire Unie. Daarmee werd de euro geboren en ontstond eveneens de basis voor de oprichting van de daarmee samenhangende Europese Centrale Bank.