BOVAG



Bron: Persberichten
Datum: 4-2-2002

---

De leukste tent van Amsterdam

Truck Experience tijdens BedrijfsautoRAI 2002:

Tien dagen lang staat de leukste tent van Amsterdam op het voorterrein van Amsterdam RAI. Want op donderdag 7 februari a.s. opent de Truck Experience haar poorten. In de tent aan het Europaplein worden, tijdens de BedrijfsautoRAI-periode, op flitsende wijze alle geheimen van trucks en truckdealerbedrijven onthuld. De Truck Experience richt zich vooral op jongeren die geïnteresseerd zijn in of worden opgeleid voor trucktechnicus. Maar ook voor alle andere geïnteresseerden in trucks is een gratis bezoek aan de tent meer dan de moeite waard.

De tent maakt onderdeel uit van een grootscheepse landelijke publiekscampagne van de Truck Dealer Associatie (TDA), een afdeling van BOVAG, en van de afdeling auto's van de RAI Vereniging. Naast de `Truck Experience' bestaat de campagne o.a. uit bioscoopcommercials, advertenties, posters en een internetsite (www.thinkbig.nl). Aanleiding voor de campagne is de onbekendheid van veel mensen met de truckwereld. Uit onderzoek is gebleken dat vooral jongeren meer zouden willen weten van de truckbranche. Met deze campagne hopen BOVAG en RAI met name deze jongeren te interesseren voor een carrière in de truckbranche.

De truckbranche kampt, net als vele andere branches, met een personeelstekort. BOVAG en RAI vinden het dan ook buitengewoon jammer dat nog altijd zo weinig mensen weten wat er in de truckbranche omgaat. Dit is een gemiste kans voor zowel de branche, die staat te springen om nieuwe werknemers, als voor de betreffende mensen. De truckdealerbranche biedt allerlei boeiende (carrière)kansen op zowel technisch, commercieel als administratief niveau. De doorgroeimogelijkheden zijn hierbij fors.

Behalve dat er veel in de Truck Experience veel te bekijken valt is het ook vooral zaak om in de tent de handen uit de mouwen te steken. En dat kan op veel verschillende manieren. Een overzicht van de onderdelen:

- Als een truck het even niet meer doet, dan speelt elektronica bij het opsporen van de storing een grote rol. In de analysehoek kun je met behulp van een computer zelf aan de slag om een storing op te sporen.

- Trucks repareren vergt ook veel van de handigheid van een trucktechnicus. Bij het blind monteren kan iedere bezoeker laten zien hoe handig hij of zij is.

- Een echt goede trucktechnicus gebruikt al zijn zintuigen om een probleem op te sporen. Ook het gehoor is van groot belang. Hoor ik daar een rare brom of ... Wie zijn oren wil laten testen kan terecht bij de geluidentest.

- Zoals al eerder gezegd; een moderne truck zit barstensvol met elektronica. Hierdoor is het werk van de trucktechnicus behoorlijk anders geworden. Hoe anders kun je zien in een presentatie van alle elektronicasystemen die er tegenwoordig zijn.·

- Een spectaculair onderdeel is de kanteltruck. Goed ingesnoerd in de veiligheidsgordels kan je zelf ondergaan hoe het is om met een truck over de kop te gaan. En vooral ook hoe belangrijk het dan is om je gordel te dragen. ·

- Minstens zo spectaculair is de Truck Race Simulator. Op de gewone weg moet je je inhouden, maar rijdend in de race simulator kun je niet geflitst worden.

Andere onderdelen in de tent: een volledig uitgeruste werkplaats, waar de hele periode stages worden gegeven; een verkoopkantoor waar een virtueel verkoopgesprek kan worden geoefend; de afdeling Personeelszaken waar iedere geïnteresseerde meer te weten kan komen over werken in de sector en tot slot de bioscoop. In de bioscoop laat VJ Daphne van TMF vanaf video zien hoe leuk werken in een truckdealerbedrijf is.

De Truck Experience is vanaf 7 tot 16 februari dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur op het voorterrein van Amsterdam RAI aan het Europaplein. In de weekeinden is de tent van 10.00 tot 17 uur open. De toegang is gratis.

Einde bericht

---