Vakopleiding Transport en Logistiek


30 JANUARI 2001
Vakopleiding presenteert zich
op de Bedrijfsauto RAI 2002

Op 7 februari 2002 start in Amsterdam de 26ste editie van de Bedrijfsauto RAI, The European Road Transport Show. Vakopleiding Transport en Logistiek is hier prominent aanwezig in de Amstelhal, standnummer 07.019. De Bedrijfsauto RAI is Nederlands grootste beurs op het gebied van bedrijfsauto's en getrokken materieel. De Vakopleiding wil (potentiële) chauffeurs en bedrijven in het beroepsgoederenvervoer aanspreken.

Instroom van nieuwe chauffeurs
De stand is eigentijds vormgegeven en is opgedeeld in tweeën. In het linkergedeelte van de stand ligt het accent op instroom van nieuwe chauffeurs. Daarbij worden twee doelgroepen onderscheiden. Allereerst belangstellenden die deze beroepskwalificatie willen bereiken via een één- of tweejarige beroepsopleiding (jongeren). Daarnaast belangstellenden (22 jaar en ouder) die voor een kort opleidingstraject kiezen. Op de stand zijn attractieve voorlichtingsmiddelen aanwezig en natuurlijk is de standbemanning beschikbaar voor een persoonlijke toelichting. Met als thema 'Gun iemand de vrijheid' wordt op de Rai speciale aandacht aan de imagocampagne 'Chauffeur Worden' besteed.

Bedrijven in het beroepsgoederenvervoer
Het rechtergedeelte van de stand is bedoeld voor de bedrijven in het beroepsgoederenvervoer. Hierin komt het reguliere opleidingsaanbod naar voren en de verdere introductie van de ManagementSchool. De ManagementSchool is de eerste opleider met een integraal aanbod voor het middenkader- en management binnen de sector transport en logistiek. Het programma van de ManagementSchool biedt beroepskwalificerende opleidingen, cursussen en trainingen en maatwerktajecten voor alle vervoersmodaliteiten. Ook is er informatie over het nieuwe product ADR teleren.

Vakopleiding is volop beweging
De Vakopleiding heeft zich de laatste tijd sterk ontwikkeld. Door intensivering van bestaande samenwerkingsverbanden, diverse overnames en door het ontwikkelen van innovatieve dienstverlening. Ook is het regionale opleidingsnetwerk uitgebreid. Verder heeft de Vakopleiding Transport en Logistiek veel kennis van arbeidsmarkt,- imago- en wervingsproblematiek en reïngratieprojecten in de sector.

Bedrijfsauto RAI 2002 De Bedrijfsauto RAI beurs vindt plaats van donderdag 7 tot en met zaterdag 16 februari 2002, en is geopend op werkdagen van 11.00-21.00 uur en in het weekend van 10.00-17.00 uur.

Alphen a/d Rijn, 30-01-02