Ingezonden persbericht

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES

Nieuwste theaterstuk van Mussen & Zwanen deze week in premiere

Midzomerstrandkomedie is de titel van het nieuwste toneelstuk van het gezelschap Mussen & Zwanen en auteur Haye van der Heijden, dat op donderdag 7 februari in premiere gaat in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Het is het vierde toneelstuk op rij van het gezelschap dat, net als de vorige keren, samenwerkt met regisseur Christiaan Nortier. Midzomerstrandkomedie speelt zich af aan de Franse Riviera waar de relatieperikelen van een aantal Nederlandse vakantiegangers navrant-komisch worden uitgebeeld door de actrices Frederique Huydts en Hymke de Vries samen met de acteurs Hans Breetveld en Eric Corton.

Op het strand van Menton aan de Franse Riviera bevindt zich een bonte groep van acht vakantiegangers. Het is het verhaal van Greetje en Tjeerd met hun twee iets te wilde zonen, de jonge god Ruf die zichzelf als het hoogtepunt van de schepping beschouwt, de meer dan smakelijke Smikkie die anderen graag van haar schoonheid laat meegenieten, de gedesillusioneerde Esmee die - op de vlucht voor een echtgenoot - voor het eerst alleen op vakantie is. Het is ook het verhaal van de oudjes Sara en Pieterpieter die elkaars grote liefde zijn en na dertig jaar weer oog in oog staan en, tot slot, Harry, het stille water met diepe afgrond. Gewone mensen in een gewone zomer aan een gewoon strand roepen een reeks ongewone gebeurtenissen bij elkaar op, onafwendbaar voor eenieder.

Midzomerstrandkomedie is een geheel nieuw stuk, maar volgt de beproefde formule 'minimal comedy met maximaal resultaat': met weinig middelen geven de acteurs een treffend beeld van herkenbare relatieperikelen. De vier acteurs van Mussen & Zwanen nemen ieder twee rollen in het stuk voor hun rekening: personages die soms op zoek zijn, soms op de vlucht. Maar meestal allebei. Het is een komedie met snelheid, grilligheid, tederheid en vooral onvoorspelbaarheid.

Midzomerstrandkomedie zal tot eind mei te zien zijn in diverse theaters in het hele land. Kaarten zijn te reserveren bij de betreffende theaterkassa's en via de Reserveerlijn, telefoonnummer 0900 - 300 5000 (E 0,45 pm), bereikbaar van 10.00 tot 22.00 uur.

Voor meer informatie zie www.musicals.nl

Noot voor de redactie /