Gemeente Den Haag

2002-02-04: Wethouder Heijnen start uitbreiding Prins Willem Alexander

De openbare basisschool Prins Willem Alexander in het Laakkwartier wordt uitgebreid. Donderdag 7 februari om 13.15 uur slaat wethouder Pierre Heijnen de eerste paal van de nieuwbouw. Het gaat om acht nieuwe lokalen en een gymzaal, gelegen tussen "De Lamel", de Slachthuisvilla's, het Slachthuisterrein en de Neherkade. De nieuwbouw wordt vóór het einde van dit jaar opgeleverd.

De hoofdvestiging van de school aan de Laakweg kampt met groot ruimtegebrek. De school heeft momenteel circa 365 leerlingen, verdeeld over twintig groepen. In het hoofdgebouw zijn twaalf groepen gehuisvest, in de nieuwbouw komen de andere acht groepen. De school huurt nu voor deze groepen ruimte naast het stadsdeelkantoor aan de Thijssestraat.

De architect van de nieuwbouw is Madeleine Steiginga van het Haagse bureau Jeanne Desert rem. Zij heeft ook de hoofdvestiging van de Prins Willem Alexander school ontworpen. De gemeente Den Haag is opdrachtgever van de uitbreiding. Er wordt nauw samengewerkt tussen de gemeente (Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn), de architect en Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling B.V. uit Leidschendam. Het bedrijf uit Leidschendam had eerst andere plannen met de grond. Op verzoek van de gemeente werd meegewerkt om de nieuwbouw op deze locatie te realiseren.

4 februari 2002

last update: 6 februari 2002 ;pag.: 11041; auteur: 112;cat.: 17 Uw