Ingezonden persbericht


Logica sluit miljoenencontract met Crown Prosecution Service

ROTTERDAM / LONDEN, 7 februari 2002 - Logica is een tienjarige overeenkomst aangegaan met de Crown Prosecution Service (CPS) in Engeland en Wales voor het beheer van de IT-diensten van CPS. De contractwaarde bedraagt ruim 200 miljoen Engelse pond.

Onderdeel van de overeenkomst is dat Logica ook een nieuw web-based case management systeem ontwikkelt dat de toegankelijkheid en vertrouwelijkheid van informatie uit gerechtelijke dossiers verzorgt. Dit beheersysteem zal eind 2003 operationeel zijn in alle 42 CPS-regio's. Het moet ertoe bijdragen dat CPS een toonaangevende rol gaat spelen op het gebied van diensten voor gerechtelijke vervolgingen. Logica levert een volledig geïntegreerde outsource-dienst die de desktop-omgeving, de bestaande IT-infrastructuur en de backoffice-taken ondersteunt.

De opdracht is verleend op basis van het Private Finance Initiative (PFI) van de Britse overheid en wordt op dezelfde wijze gefinancierd als Logica's bestaande langetermijn servicecontracten.

In Nederland verwacht Logica dit jaar een sterke groei van haar outsourcing-activiteiten. Hendrik-Jan Knoop, outsourcing specialist bij Logica: "Bedrijven moeten enerzijds kosten besparen, bijvoorbeeld in de telecomsector, maar willen anderzijds niet achterblijven met hun innovaties. Business Process Outsourcing (BPO), het outsourcen van complete bedrijfsprocessen, kan dan uitkomst bieden. Logica is met outsourcing al sterk vertegenwoordigd in de sectoren energie en telecom. Maar we willen onze diensten verder uitbreiden naar de andere marktsegmenten."

Over Logica

Logica is een internationale onderneming op het gebied van management- en IT consultancy, systeemintegratie, producten, diensten en ondersteuning. De klanten van Logica zijn actief in diverse markten, waaronder telecommunicatie, financiële dienstverlening, energie- & nutsbedrijven, industrie, distributie & transport en de overheidssector. Meer dan 11.500 medewerkers zijn wereldwijd in 34 landen werkzaam. In Nederland heeft Logica zes vestigingen en 900 medewerkers. Logica is opgericht in 1969 en staat genoteerd aan de London Stock Exchange. Het bedrijf maakt deel uit van de FTSE 100 index, waarin de grootste beursgenoteerde bedrijven van het Verenigd Koninkrijk zijn opgenomen. Meer informatie: www.logica.com.

Over Crown Prosecution Service

De Crown Prosecution Service (CPS) is een overheidsinstelling die belast is met de vervolging van verdachte criminelen in Engeland en Wales. De CPS heeft onder andere de volgende taken: advisering van de politie over mogelijke vervolgingen, beoordeling van vervolgingen om te zorgen dat de juiste verdachten worden vervolgd op grond van de juiste aanklachten en voorbereiding van gerechtelijke zaken. Meer informatie: http://www.cps.gov.uk

# # #