Ingezonden persbericht

Hutchison 3G kiest CMG voor Multimedia en Unified Communications platform

wereldwijd contract voor Hutchison's 3G netwerken
Londen, 7 februari 2002 - Hutchison 3G UK Ltd ('Hutchison 3G'), licentiehouder van de grootste derde generatie mobiele telefonie in het Verenigd Koninkrijk, kondigt vandaag aan dat zij CMG Wireless Data Solutions het contract toekent om de netwerken van Hutchison 3G te voorzien van een Multimedia- en Unified Messaging platform. Met dit wereldwijde contract kunnen alle bedrijven en aangesloten kantoren uit de Hutchison groep gebruik maken van CMG's 3G IP-based messaging platform.
CMG Wireless Data Solutions levert een volledig pakket aan mobiele data en voice messaging softwarediensten. Deze stellen Hutchison's 3G klanten in staat gebruik te maken van waardevolle Multimedia Messaging communicatie, als aanvulling op reeds bekende diensten zoals SMS en voicemail.
Het contract bevat CMG's producten, die volledig op IP en andere open standaarden zijn gebaseerd, zoals Unified Communications, het Multimedia Messaging Service Centre, de Wireless Service Broker(tm) en het Short Messaging Service Centre.

Collin Tucker, managing director van Hutchison 3G, zegt: "Wij hebben CMG gekozen als onze partner omwille van hun consistente hoge prestaties op het gebied van messaging diensten. Bovendien past de implementatie van CMG's IP en open standaarden uitstekend bij ons IP based 3G netwerk. Dit stelt ons in staat een veelbelovend scala aan nieuwe diensten op de markt te brengen. De oplossing omvat voicemail, e-mail, fax en multimedia messaging in een enkele omgeving.

"We zijn erg enthousiast om met Hutchison 3G samen te werken. Dit is wederom een belangrijke mijlpaal voor CMG en toont ons verreikend leiderschap aan op het gebied van mobiele datacommunicatie. Bovendien laten we met dit contract zien dat wij het voortouw blijven nemen op het gebied van Multimedia en IP-based messaging oplossingen", aldus Thomas Ivarson, President van CMG Wireless Data Solutions.
Cor Stutterheim, Bestuursvoorzitter van CMG plc, voegt daaraan toe: "We zijn erg trots om met Hutchison 3G te mogen werken en hen te helpen bij het vormgeven van de volgende generatie mobiele diensten. We kijken dan ook uit naar een duurzame relatie. Dit contract toont aan dat we een overtuigend aanbod hebben voor 3G leveranciers die geïnteresseerd zijn in het op korte termijn op de markt brengen van innovatieve en inkomstengenererende diensten."

***

1. Over CMG
CMG, opgericht in 1964, werkt nauw samen met zijn klanten in een langlopende relatie om succes voor hen te genereren. CMG is een full service aanbieder inzake management consultancy, systeem ontwikkeling & integratie en management detachering van gerichte zakelijke processen. De doelstelling is om trendsetter te zijn in het creëren en ontwikkelen van de meest geavanceerde IT en telecommunicatie diensten (ICT) en Wireless Data Solutions (WDS). De combinatie van CMG's ICT en WDS oplossingen leidt tot een overtuigend voorstel voor ondernemingen die op zoek zijn het mobiele kanaal toe te voegen aan hun operaties en marketing strategieën. CMG dringt door tot de beslissende kernactiviteiten van haar klanten, waarbij het bedrijf marktkennis, technische expertise en praktische innovatie met elkaar combineert. Met ongeveer 14.000 werknemers implementeert en ondersteunt CMG applicaties voor klanten over de hele wereld vanuit locaties in 17 landen.

CMG staat genoteerd op de beurs van Londen en Amsterdam.
Voor meer informatie, neem contact op met:
Weber Shandwick
Annick Boyen of Walter Hueber
Tel: +31 (0)70 346 3878
Fax: +31 (0)70 364 3770
Email: aboyen@webershandwick.com; whueber@webershandwick.com www.cmgwds.com

Bezoek CMG op het 3GSM World Congress in Cannes van 19 tot 22 februari 2002, Hal 1 stand B12 voor live demonstraties


2. Over Hutchison 3G
Hutchison 3G UK Ltd. ("Hutchison 3G") heeft een 'A' licentie (een derde generatie licentie), die door de overheid van het Verenigd Koninkrijk in mei 2000 is uitgegeven. De licentie was het grootste blok uit het spectrum dat destijds is geveild en was speciaal gereserveerd voor een nieuwkomer op de markt. De licentie bestaat uit een 15MHz gepaard spectrum en een 5MHz niet gepaard spectrum.

In 3G komen media, informatie en telefonie samen. Met 3G zal het leven van mensen veranderen, want ze zullen nu toegang krijgen tot informatie terwijl ze onderweg zijn, wanneer, waar en hoe ze maar willen. De 3G standaard (overeengekomen in Europa, Japan, China en de rest van Azië) stond voorheen bekend als UMTS (Universal Mobile Telecommunications System). Het vertegenwoordigt een wereldwijde standaard voor derde generatie communicatie systemen en ligt ten grondslag aan het Hutchison 3G initiatief.

Hutchison Whampoa Limited heeft een aandeel van 65 procent in Hutchison 3G. De andere grote aandeelhouders zijn NTT DoCoMo (20 procent) en KPN Mobile (15 procent).

Voor meer informatie over Hutchison 3G kunt u www.hutchison3g.com bezoeken of contact opnemen met Firefly +44 (0)20 7386 1595