Ingezonden persbericht


Gilze/Utrecht, 7 februari 2002

PCM Algemene boeken gaat samenwerken met Van Ditmar.

Van Ditmar (onderdeel van Audax) heeft een akkoord bereikt met PCM Algemene boeken over een komende samenwerking. Volgens dit akkoord gaat Van Ditmar de distributie, verkoop en marketing van de pockets van PCM verzorgen. Bekende pocketmerken van de PCM uitgeverijen zijn onder andere Zwarte Beertjes en Ooievaar.

In de nieuwe constructie wordt de distributie en opslag van de pockets verzorgd door Media Logistics (tevens onderdeel van Audax). De totale voorraad van de pockets zal in Gilze komen te liggen.

Met de komst van de Nederlandse pockets van PCM zal de omzet van Van Ditmar worden verdubbeld. Verwacht wordt dat Van Ditmar de verkoop, marketing en logistiek binnen het boekenkanaal in Nederland en België op een hoger plan zal gaan brengen.

Mai Spijkers, directievoorzitter PCM Algemene Boeken is opgetogen: 'Door deze bundeling van krachten verwachten wij groei te kunnen realiseren in de krimpende pocketmarkt. Voor PCM zal dit niet alleen groei in volume betekenen, maar ook qua rendement. Daarnaast ben ik blij dat we de pocketmarkt hiermee een nieuwe impuls kunnen geven. De betekenis van pockets voor het lezen in Nederland valt niet te onderschatten. Pockets maken heel veel prachtige en belangrijke boeken toegankelijk voor de lezer met de wat kleinere beurs.'

De Voorzitter van de Hoofddirectie van Audax, Carel Bikkers, zegt zeer blij te zijn met het gesloten akkoord: 'Deze samenwerking past geheel binnen de strategie van het vergroten van het distributievolume van Audax. Zeker de combinatie van de marketing/verkoop kwaliteiten van Van Ditmar met de logistieke slagkracht van Media Logistics zal zeer positief gaan werken voor de pockets van PCM.'

Binnen PCM wordt per 1 april van dit jaar Renée Swaalf verantwoordelijk voor het Pockethuis. Zij is op dit moment nog uitgever non-fictie bij Uitgeverij Het Spectrum, eveneens onderdeel van PCM Algemene Boeken. Daarvoor was zij werkzaam als uitgever/inkoper bij ECI, onderdeel van Bertelsmann.

Gestreefd wordt naar een ingangsdatum voor de samenwerking van 1 mei 2002.

(einde persbericht)