Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 7-02-2002
1e Persbericht donderdag 7 februari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Diefstal met geweld
Woensdagavond rond 20.35 uur is op de Markt een 14-jarige jongen uit Eindhoven slachtoffer geworden van een beroving. Hij pinde daar geld. Toen de jongen het gepinde geld in zijn portemonnee deed, kwam een man en vrouw naar hem toegelopen. De man pakte zijn portemonnee af en sloeg hem meerdere malen op zijn hoofd. Direct daarna liepen de man en vrouw weg richting Jan van Lieshoutstraat. Omstanders die het voorval gezien hebben bemoeiden zich er niet mee. In de portemonnee zaten 3 Euros, enkele pasjes waaronder de pinpas en wat persoonsbescheiden. De jongen klaagde over hoofdpijn.

Eindhoven: Verdachte lokaalvredebreuk aangehouden Donderdagmorgen om 7.05 uur is in het ziekenhuis aan de Dr. Poletlaan een 47-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Hij was daar binnengedrongen. Op vordering van het dienstdoende personeel weigerde de man te gaan. De gewaarschuwde politie trof de man daar aan. Hij weigerde het pand te verlaten. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Hennepkwekerij
In een woning aan de Dasstraat trof de politie woensdagmiddag een gedeeltelijk afgebroken hennepkwekerij aan. De 35-jarige bewoner was bezig met het afbreken. De hennepresten en de daarbij behorende apparatuur zijn inbeslaggenomen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte diefstal met geweld aangehouden Woensdagavond om 23.10 uur is een 22-jarige man uit Mierlo aangehouden. De man was op het Beugelsplein een pand binnengelopen en vertelde aan een medewerkster dat hij s middag een overval had gepleegd op een bewoonster aan de Fazantlaan te Mierlo. De gewaarschuwde politie trof de man daar aan. Op aanwijzing van de verdachte werd voor het pand de weggenomen personenauto aangetroffen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Vondellaan. Een ruit is vernield. Uit het pand zijn meerdere boormachines gestolen.

Helmond: Verdachte vernieling aangehouden
Donderdagmorgen om 5.00 uur is op De Waart een 45-jarige man uit Helmond aangehou-den. De gewaarschuwde trof hem daar aan. Even daarvoor had hij op de Coendersberglaan twee ruiten van een woning vernield.

De Rips: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 16.55 en 20.30 uur is op de Stippelberg een snelheidscontrole gehouden. 1365 voertuigen zijn gecontroleerd. 240 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 146 km/u.

Deurne: Inbraak in een woning
Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Fitissingel. Het slot van de voordeur is geforceerd. Uit de woning is geld gestolen.

Nuenen: Aanrijding met gewonde
Woensdagavond rond 20.50 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Parkstraat Linden-laan een 47- jarige snorfietser uit Nuenen gewond. Hij reed daar komende vanaf de Park-straat naar genoemde kruising. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan de van rechtskomende 23-jarige automobilist uit Eindhoven. De snorfietsers liep diverse hoofd-wonden op. Hij is voor behandeling daarvan overgebracht naar het Catharina-ziekenhuis.

Valkenswaard: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Dragonder. Een ruit van een roldeur is vernield. Uit het pand zijn auto accessoires, gereedschap en geld gestolen.

Veldhoven: Diefstal van een auto
Tussen woensdagmiddag 16.00 en donderdagmorgen 8.15 uur is vanaf de Hermannistraat een grijze personenauto Opel Corsa, kenteken XY-75-HK, gestolen.