Ingezonden persbericht

Utrecht, 7 februari 2002

Meer steden krijgen TaxiService

De proef waarbij reisadviseurs van 0900- bellers direct kunnen doorverbinden met taxibedrijven is verlengd tot 1 mei 2002. Vanaf donderdag 7 februari 2002, komen er 28 middelgrote plaatsen bij waar deze nieuwe TaxiService aanbiedt.

is deze service begonnen om reizigers te helpen die bijvoorbeeld door stremmingen een afspraak dreigen te missen of sneller in de OV-keten willen stappen.

Service voor onderweg

Tussen september en december 2001 zijn heeft al tientallen klanten doorverbonden met taxibedrijven in Assen, Delft, Enschede, Emmen, Hoogeveen en de regio Arnhem-Nijmegen. Toch maakt dit beperkte aantal plaatsen het voor de reisadviseurs lastig om de TaxiService vaker aan te bieden. De 28 extra plaatsen moet daar verandering in gaan brengen aangezien de taxi een goed alternatief kan zijn bij verstoringen van het openbaar vervoer of bij het verkorten van lange wacht- en looptijden.

28 extra plaatsen

verwacht de eerste vier maanden van dit jaar een honderdtal bellers door te verbinden met een taxibedrijf dat samenwerkt met een van de drie partners De Vier Gewesten, Novio Express en Transvision. De 28 extra plaatsen zijn: Alkmaar, Apeldoorn, Breda, Castricum, Delfzijl, Den Helder, Deventer, Ede-Wageningen, Eindhoven, Etten-Leur, Goes, Harderwijk, Heerenveen, Heiloo, Helmond, Hoorn, Lelystad (centrum), Maastricht, Middelburg, Putten, Roermond, Roosendaal, Sneek, Tiel, Tilburg, Veenendaal-De Klomp, Venlo en Vlissingen.

Openbaar vervoer en taxi

Door de reiziger op zijn verzoek door te sluizen naar een taxibedrijf hoopt onzekerheid en soms ook irritatie weg te nemen. Ook reizigers die opzien tegen een lange wacht- of looptijd laten zich door deze service wellicht overhalen om toch gebruik te maken van het openbaar vervoer door een deel van hun reis af te leggen per taxi. Afrekenen doet de reiziger zelf bij de taxichauffeur. Daarbij geldt het bij het taxibedrijf gebruikelijke taxitarief.



is de merknaam van Openbaar Vervoer Reisinformatie (OVR), het onafhankelijke samenwerkingsverband van alle openbaar-vervoerbedrijven. Het bedrijf geeft snelle, actuele reisadviezen van adres naar adres met alle vormen van openbaar vervoer (bus, trein, tram, metro en ferry). Zowel persoonlijk per telefoon (0900-, ¤ 0,50 per minuut) als elektronisch via Internet, WAP,

i-mode en i-text; samen goed voor zo'n twintig miljoen reisadviezen per jaar. vult ook dagelijks de NOS-teletekstpagina 755.


---