Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

IDC roemt lage Cost of Ownership van
Sybase Adaptive Server Enterprise

Aanzienlijke kostenbesparingen door eenvoud van administratie, efficiënt gebruik en automatische optimalisatie van de beschikbare middelen.

Maarssen, februari 2002 - Het internationale, onafhankelijke marktonderzoeksbureau IDC heeft het White Paper "Gauging the Total Cost of Ownership for an Enterprise RDBMS" gepubliceerd. Volgens dit rapport voldoet Sybase Adaptive Server Enterprise (ASE) aan de drie sleutelfactoren voor een lage Total Cost of Ownership: eenvoud in administratie, optimaal gebruik van de beschikbare middelen en automatische optimalisatie daarvan.

IDC baseert zijn bevindingen op case studies bij 'zware' gebruikers van RDBM- systemen, zoals het Institute for Genomic Research (TIGR). Michael Heaney, database manager van TIGR, noemt ASE in het White Paper uitzonderlijk eenvoudig als het gaat om het configureren en onderhouden, waarbij een fantastische performance wordt gerealiseerd.

De nieuwste versie - ASE 12.5 - vult volgens IDC ook de zwaarste eisen in van traditionele OLTP-systemen en ondersteunt de complexe manipulatie van gegevens die nodig is voor bedrijfskritische Decision Support systemen. Daarbij blijven de flexibiliteit, schaalbaarheid, performance en beveiliging volledig gewaarborgd. Zo kunnen met ASE 12.5 ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van e-business op de voet worden gevolgd.

IDC-analist Carl Olofson: "Sybase ASE biedt een aantal faciliteiten die leiden tot kostenbesparingen tijdens de implementatie. Voorbeelden daarvan zijn de automatisch verlopende administratieve functies, automatische ondersteuning van 'failover' en een uiterst flexibele systeemadministratie. Dat zijn belangrijke factoren waarmee bedrijven bij het vergelijken van RDBMS-software beslist rekening moeten houden."

De schaalbare architectuur van ASE laat dynamische systeemuitbreidingen toe door bijvoorbeeld het plaatsen van extra processors en andere hardware. ASE houdt daarbij automatisch de controle over het geheugen en de verschillende 'threads' die voor de uitvoering van de afzonderlijke applicaties actief zijn. Daardoor kunnen database managers eenvoudig onderscheid maken tussen de 'jobs' die op dat moment lopen. Andere standaard voorzieningen van ASE - zoals dual-node support en geheugentoewijzing per gebruiker - leiden tot een aanzienlijk kleinere kans op onvoorziene - en dus dure - 'downtimes'.

Een gratis exemplaar van het IDC-White Paper "Gauging the Total Cost of Ownership for an Enterprise RDBMS" kan worden aangevraagd op de internetpagina
http://crm.sybase.com/sybase/www/ESD/ase_tco5.jsp

Sybase
Sybase ontwikkelt en realiseert bedrijfsomvattende infrastructuren die een brug slaan tussen heterogene systemen en processen. Het toonaangevende Enterprise Portal, de mobiele en draadloze oplossingen, essentiële integratie-tools en hoogwaardige database management systemen maken Sybase tot één van de grootste, onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld. Meer informatie over Sybase is te vinden op http://www.sybase.nl.



Ingezonden persbericht