Gemeente Rijswijk

Gemeenteberichten

1 februari 2002



* Vrijstelling artikel 50, lid 4 Woningwet.
* Bekendmaking inzake Referendabele Raadsbesluiten
* Bekendmaking van Raadsbesluiten

* Wet Milieubeheer (AMvB)

* Wet Milieubeheer

* Wet Milieubeheer
Ontwerp-lozingsontheffing

* Verkeersbesluiten ingevolge artikel 18 Wegenverkeerswet 1994
* Bouwvergunningen, Bouwmeldingen en sloopvergunningen
* Bouwaanvragen

* Aanvraag kapvergunningen

* Verleende kapvergunningen

Vrijstelling artikel 50, lid 4 Woningwet

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat:

1. door R.J.C. van Oyen, een aanvraag is ingediend voor het vergroten van een woning middels een dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend Mauritslaan 11
in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan en in overeenstemming met het geldend bestemmingsplan Leeuwendaal kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunning op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet verlenen en maken van dit voornemen hierbij melding.

2. door A.H. Sewabalak, een aanvraag is ingediend voor het vergroten van een woning middels een achteruitbouw op het perceel plaatselijk bekend Warande 3.
Voor het gebied waarbinnen de aanvraag is gelegen geldt een voorbereidingsbesluit. Daar het bouwplan niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan en in overeenstemming met het geldend bestemmingsplan 1e Uitwerking Strijp kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunning op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet verlenen en maken van dit voornemen hierbij melding.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 7 februari 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij de sectie Bouw- en Woningtoezicht, afdeling Vergunningen en Handhaving, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis) tijdens de openingsuren van 8.30 tot 12.00 uur.

Gedurende deze termijn kan een ieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.

.

Bekendmaking inzake Referendabele Raadsbesluiten

Burgemeester en wethouders van Rijswijk delen mede dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 januari 2002 de volgende referendabele besluiten heeft genomen:

* vaststelling Verordening speelautomaten Rijswijk;
* vaststelling Verordening speelautomatenhallen Rijswijk, onder gelijktijdige intrekking van de Verordening Speelautomaten 1987.

Iedere kiesgerechtigde ingezetene van Rijswijk kan een verzoek tot het houden van een referendum over bovenstaande besluiten indienen bij burgemeester en wethouders binnen drie weken na deze bekendmaking.

Het verzoek dient te worden gedaan op een door de gemeente beschikbaar gesteld formulier dat tijdens de openingstijden van de afdeling Burgerzaken (van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 tot 19.00 uur) aldaar verkrijgbaar is.

.

Bekendmaking van Raadsbesluiten

Burgemeester en wethouders van Rijswijk delen het volgende mede.

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 29 januari 2002 besloten tot:


-

Vaststelling van:

a. de Verordening speelautomaten Rijswijk;
b. de Verordening speelautomatenhallen Rijswijk; onder gelijktijdige intrekking van de Verordening Speelautomaten 1987.

De verordeningen en het intrekkingsbesluit treden met toepassing van het bepaalde in artikel 22, lid 2, en artikel 25, lid 1 (spoedeisendheid) van de Tijdelijke Referendumwet in werking met ingang van 8 februari 2002.

Bovengenoemd besluit is bekendgemaakt op 7 februari 2002 door opneming in de losbladige verordeningenverzameling; deze verzameling is kosteloos in te zien bij de sectie Communicatie in het stadhuis, Generaal Spoorlaan 2, alhier. De sectie, alwaar ook een afschrift van het besluit tegen betaling verkrijgbaar is, is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 14.00 uur.

.

Wet Milieubeheer (AMvB)

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat in de periode van 1 november t/m 31 december 2001 voor de volgende percelen een kennisgeving als bedoeld in artikel 8.41, eerste lid, van de Wet milieubeheer is ingediend;

Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer Prins Johan Friso Promenade 13, 63 en115, Prins Constantijn Promenade 36, Prins Willem Alexander Promenade 19, 21, 57 en 93, Tollensstraat
2abc, Wethouder Hillenaarplantsoen 95.


Besluit woon en verblijfsgebouwen milieubeheer
Karmozijnstraat 2, Sir Winston Churchilllaan 300 en 366, Laan van Zuidhoorn 165, Volmerlaan ong.

Beluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer Laan van Hoornwijck 29.

Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer Sionsweg 70, Treubstraat 7f.

Besluit Tandartspraktijk milieubeheer
Bous de Jongpark 8, Prinses Magrietsingel 38.

Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer
Brasserskade 221a.

.

Wet Milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend voor welk perceel zij een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer hebben verleend:
1. Koopmanstraat 5a, voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor de verkoop, het onderhoud en de reparatie van motorvoertuigen alsmede de opslag en de verkoop en de verkoop van consumentenvuurwerk.

Ter bescherming van het milieu zijn aan bovengenoemde vergunningen diverse voorschriften en/of beperkingen verbonden.

De beschikking onder nummer 1 ligt vanaf heden gedurende zes weken (tot en met 21 maart 2002) ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu & APV, gevestigd aan de De Bruijn Kopsstraat 4 te Rijswijk, op alle werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Bovendien liggen de stukken gedurende deze termijn iedere maandagavond ter inzage in de Brandweerkazerne , Jacob van Offwegenlaan 55, van 17.00 tot 20.00 uur.
Tegen de milieuvergunning kan vanaf heden gedurende 6 weken ( tot en met 21 maart 2002) beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag worden ingediend. Degene die een beroep indient, kan tevens bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

.

Wet Milieubeheer
Ontwerp-lozingsontheffing

Burgemeester en wethouders maken bekend ( gelet op artikel 3:19, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht) dat zij voornemens zijn positief te beschikken op de aanvraag om ontheffing ingevolge de Wet milieubeheer voor het lozen van afvalwater vanuit de volgende lokatie:


1. Veraartlaan ( gebouw E.P.O.), voor het lozen van afvalwater afkomstig van een bouwputbemaling.

Ter bescherming van het milieu is aan bovengenoemde ontwerp-lozingsontheffing diverse voorschriften en/of bepalingen verbonden.

De ontwerp-lozingsontheffing onder nummer 1 ligt vanaf heden gedurende 4 weken (tot en met 7 maart 2002) ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving , sectie Milieu en APV van de Dienst Grondgebiedzaken, gevestigd aan de Bruijn Kopsstraat 4 te Rijswijk, op alle werkdagen van 08.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.00 uur. Bovendien liggen de stukken gedurende deze termijn iedere maandagavond ter inzage in de Brandweerkazerne, Jacob van Offwegenlaan 55 van 17.00 tot 22.00 uur.

Schriftelijke bedenkingen kunnen tot genoemde datum door een ieder worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook kunnen in die periode mondelinge bedenkingen worden ingediend na telefonische afspraak via 070 39 59 870.
Degene die schriftelijke bedenkingen indient kan aan het college verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

.

Verkeersbesluiten ingevolge artikel 18 wegenverkeerswet 1994

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten tot:
1. het aanduiden van invalidenparkeerplaatsen op kenteken ter hoogte van de navolgende percelen:
+ Schoolstraat 26a,
+ Bilderdijklaan 27,
+ Dillenburglaan 39.

2. het instellen van een stopverbod middels een gele doorgetrokken streep langs de afvalcontainers t.p.v Paulus Potterlaan 44 t.b.v. het ledigen van de containers;

3. tot het aanduiden van 2 parkeerplaatsen als laad- en losplaats t.h.v. Visseringlaan 19;

4. tot het verwijderen van een artsenparkeerplaats ter hoogte van Geestbrugkade 28;

5. het plaatsen van verkeersborden en het aanbrengen van wegmarkering ter aanduiding van de rotonde in de Schaapweg, t.h.v. sportcomplex `De Schilp', waarvan de openstelling voor het verkeer begin maart kan worden verwacht.

Een verkeersbesluit ligt met ingang van 7 februari 2002 gedurende zes weken ter inzage bij de sectie Communicatie, Kamer 77, Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk. De sectie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur. Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na deze bekendmaking op grond van de Algemene wet bestuursrecht tegen de verkeersmaatregelen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeesters en wethouders, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

.

Bouwvergunningen, bouwmeldingen en sloopvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 7 februari 2002 voor een ieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende bouwvergunningen ter inzage liggen:

* het vergroten van een woning aan de achterzijde (2e verdieping) aan de Leeuwendaallaan 43, verleend en verzonden: 31 januari 2002
* het oprichten van een dakkapel aan de Nassaukade 61, verleend en verzonden: 31 januari 2002

* het gedeeltelijk veranderen van de entrees aan de Mauvelaan 2 t/m 64, verleend en verzonden: 31 januari 2002

* het oprichten van een fietsenberging aan de Koninginnelaan 71, verleend en verzonden: 31 januari 2002

* het vergroten van een woning d.m.v. een achteraanbouw aan de Leeuweriklaan 11, verleend en verzonden: 31 januari 2002

Tevens zijn volgende meldingen geacepteerd :

* het oprichten van een serre aan de Carel Nakkenstraat 7, verleend en verzonden: 31 januari 2002

* het oprichten van een serre aan de Carel Nakkenstraat 9, verleend en verzonden: 31 januari 2002

de volgende sloopvergunningen liggen ter inzage:
* het slopen van een kas te: Haantje 15

* het gedeeltelijk slopen van een parkeergarage te: Polakweg 13
Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

.

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen zijn ontvangen:

* het veranderen van een woning (doorbraak) te: Tamboerijnlaan 2; ingediend: 21-01-2002;

* het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw te: Rieteiland 44; ingediend: 23-01-2002;

* het wijzigen van een gevel d.m.v. kozijnwijziging te: Burgemeester Elsenlaan 109; ingediend: 29-01-2002;

.

Aanvraag kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn aangevraagd:

* hoek Huis te Landelaan/van Vredenburchweg 4 eiken, 7 beuken, 10 essen, 3 esdoorns, 6 berken, 7 iepen en 1 meidoorn
wegens het bouwrijp maken van het terrein ten behoeve van het Mappo Mondo huis
Aangevraagd door de directeur van de dienst Grondgebiedzaken Rectificatie: bovengenoemde kapvergunning werd in eerste instantie door het Nerderlandse Rode Kruis aangevraagd, uit nader onderzoek bleek dat genoemde instantie niet het zakelijk recht op bedoeld perceel bezat.


* De Nieuwe Burcht (terrein zwembad "De Wervel")
1 acacia, 13 berken, 10 beuken, 11 dennen, 10 eiken, 14 elsen, 15 essen, 4 esdoorns, 2 bolesdoorns, 2 kastanjes, 1 tamme kastanje, 1 linde, 3 platanen,20 populieren, 5 sorbussen, 1 treurwilg, 3 vruchtbomen, 61 coniferen en 3 taxussen wegens het bouwrijp maken van het terrein.
Aangevraagd door Bouwfonds Wonen namens A.P.A.M.J. Corbey


* Rietbergpad 61

2 wilgen wegens het opdrukken van de bergingen Aangevraagd door Groenprojekten Weverling namens Rijswijk Wonen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, iedere werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur onder telefoonnummer 395.92.74

.

Verleende kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn verleend:

Per 7 februari 2002:

* Jaagpad 5c (Volkstuinvereniging Lommerrijck)
3 berken wegens schaduwwerking



* Sir Winston Churchilllaan (voormalige Schön-locatie) 3 esdoorns, 1 linde, 3 populieren, 1 wilg, 1 ceder en 3 platanen wegens het bouwrijp maken van het terrein
Ingevolge het spoedeisende karakter kan op grond van artikel 4.5.2 lid 3, met ingang van 28 februari 2002 een aanvang genomen worden met het kappen.

Deze kapvergunningen liggen vanaf de datum van verlening gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, De Bruyn Kopsstraat 4.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden (personen die zicht op de boom hebben) tegen het verlenen van de kapvergunning een gemotiveerd schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders. Voor nadere informatie kunt u iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur contact opnemen via telefoonnummer 395.92.74

.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.