Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie steunt aanstelling agrotoeristisch regisseur De Venen

05-02-2002
GS steunen de aanstelling van een agrotoeristisch regisseur voor De Venen met 37.500. Het Veens Economisch Netwerk en de projectgroep De Venen hadden de provincie om deze bijdrage verzocht. De agrotoeristisch regisseur zal gaan inventariseren wat het bestaande aanbod is aan agrotoerisme en ideeën voor nieuwe projecten. Gedeputeerde Lokker maakt op donderdag 7 februari een kennismakingsbezoek aan de agrarische natuur- en landschapsvereniging De Utrechtse Venen. Het bezoek bestaat onder meer uit een korte rondleiding op het bedrijf van de heer Segers aan de Wagendijk 1 in Kockengen. Dit bedrijf vormt een voorbeeld van agrotoerisme.

De aanstelling van een agrotoeristisch regisseur vloeit voort uit het initiatief om het agrotoerisme in De Venen te stimuleren. Dit initiatief is genomen door het projectbureau De Venen en het Veens Economisch netwerk, waarin het regionale bedrijfsleven, de Rabobank en de Kamer van Koophandel samenwerken. Doelstelling is dat het initiatief na drie jaar self-supporting is. Tot die tijd dragen de provincie Utrecht en Zuid-Holland, verschillende gemeenten, de Rabobank en WLTO bij in de kosten.
Deze partijen ondersteunen het project vooralsnog voor één jaar. Wanneer het project wordt gecontinueerd in 2003 en 2004 is daaraan de voorwaarde verbonden dat 25 procent van de totale kosten wordt gefinancierd door belangenorganisaties en ondernemers uit de regio. Het besluit over de provinciale bijdrage wordt in maart voorgelegd aan de statencommissie Ruimte en Groen.

Meer informatie: Irene Groeneveld, telefoon 030-2582623 of Irene.Groeneveld@Provincie-Utrecht.nl