Ingezonden persbericht

Fujitsu richt twee nieuwe divisies op
Forse impuls voor IT-infrastructure- en consulting & applications-services in Europa en Noord-Amerika

Maarssen, 7 februari 2002

Fujitsu Limited, de op twee na grootste IT-dienstverlener ter wereld en marktleider in Japan, heeft twee nieuwe divisies opgericht: Fujitsu Services en Fujitsu Consulting. Met dit initiatief wil Fujitsu een forse impuls geven aan zijn activiteiten op het gebied van IT-infrastructure- en consulting & applications-services in Europa en Noord-Amerika. De nieuwe divisies, die vanaf april 2002 operationeel zullen zijn, komen tot stand door middel van een vergaande integratie en herstructurering van ICL, DMR Consulting en andere dochterondernemingen van Fujitsu. In Nederland gaan ICL en DMR Consulting op in Fujitsu Services. Deze nieuwe organisatie bestaat uit twee divisies: Infrastructure Services en Consulting & Application Services. Het initiatief onderstreept Fujitsu's commitment klanten wereldwijd te voorzien van end-to-end bedrijfsoplossingen en technologische expertise. Tevens wil Fujitsu met dit initiatief het strategisch belang benadrukken van software & services als belangrijkste motor van de verdere groei van de Fujitsu Group.

"De voortdurende veranderingen in de markt en de hevige wereldwijde concurrentie in het bedrijfsleven creëren fantastische kansen en uitdagingen voor ondernemingen en regeringen," zegt Yuhi Hirose, als Executive Vice President verantwoordelijk voor Fujitsu's wereldwijde IT-services-activiteiten. "Onze klanten eisen in toenemende mate directe toegang tot innovatieve IT-oplossingen en end-to-end services die concrete voordelen opleveren voor hun bedrijfsactiviteiten en een positief effect hebben op hun resultaten. Ze willen een IT-services-partner die nauw met hen samenwerkt om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Door het verbeteren van de marktgerichtheid, door het kapitaliseren van de klantrelaties en de expertise van ICL en DMR Consulting, en door het delen van kennis binnen de gehele Fujitsu Group, hebben Fujitsu Services en Fujitsu Consulting een uitstekende uitgangspositie om die taak met succes te vervullen."

Fujitsu Services, waarvan het hoofdkantoor in Londen gevestigd wordt, zal voortbouwen op de kernactiviteiten van ICL en zich richten op het leveren van integratie-, beheer- en outsourcing-services op het gebied van IT-infrastructuren (desktop-, netwerk- en datacentre-omgevingen).

"Moderne infrastructuren vergemakkelijken businesstransformaties. De oprichting van Fujitsu Services stelt ons in staat voort te bouwen op onze specifieke expertise in infrastructure-services," zegt Richard Christou, CEO van ICL en toekomstig president van Fujitsu Services. "De beslissing om ICL en DMR Consulting binnen het Fujitsu-merk te herpositioneren, geeft beide niet alleen een goede basis om door te groeien, maar maakt het ook mogelijk beter in te spelen op de behoeften van onze klanten. Onze specifieke vaardigheden in het beheren van de meest ingewikkelde IT-infrastructuren, het realiseren van kosten- en efficiencyvoordelen, en het leveren van het platform waarop nieuwe processen en systemen toekomstige businessbehoeften kunnen ondersteunen, zullen een waardevolle bijdrage leveren aan het vermogen van de Fujitsu Group klanten een complete end-to-end service aan te bieden. Fujitsu's unieke combinatie van internetgerichte technologieën, communications en services creëert een ideale one-stop shop."

Fujitsu Consulting, waarvan het hoofdkantoor in Edison, New Yersey (VS) gevestigd wordt, zal de huidige wereldwijde activiteiten van DMR Consulting, de applications-activiteiten van ICL in Groot-Brittannië en Ierland, alsmede de activiteiten van Fujitsu Systems Business of America en Fujitsu Systems Europe omvatten. Fujitsu Consulting biedt een compleet pakket Consulting Services, Integration Services en Managed Services, waarmee klanten krachtige, strategische bedrijfsoplossingen kunnen ontwikkelen, integreren en onderhouden. Het huidige management van DMR Consulting zal de leiding van de nieuwe Fujitsu Consulting-divisie op zich nemen.

"Fujitsu Consulting is er klaar voor een belangrijke rol te spelen in de strategie van Fujitsu een op resultaat en samenwerking gerichte aanpak aan te bieden die onze klanten helpt hun bedrijfsprestaties te optimaliseren," aldus Michael Poehner, CEO van DMR Consulting. "Onze kennis van industriële- en bedrijfsprocessen, gecombineerd met onze slagvaardige stijl, is uniek. Voortbouwend op de kwaliteit van zowel onze 'samenstellende delen' als onze medewerkers is Fujitsu goed toegerust om zijn plaats tussen de beste consulting-organisaties ter wereld in te nemen.

"ICL en DMR Consulting in Nederland zijn blij met de overgang naar Fujitsu en verwelkomen de uitdaging een belangrijke rol te spelen in de langetermijnstrategie van het bedrijf op het gebied van IT-services," zegt Frank Boekel, algemeen directeur van de nieuw te vormen Fujitsu Services-organisatie in Nederland. "De herstructurering betekent enerzijds dat onze klanten toegang krijgen tot een breder pakket geïntegreerde, professionele IT-services, anderzijds dat onze werknemers extra kansen krijgen door een nauwere samenwerking met collega's uit de rest van de Fujitsu Group. Dat versterkt de positie van de groep als geheel."

Fujitsu Services biedt in Nederland werk aan 600 infrastructure- en 150 consulting & applications-specialisten. De organisatie zal de volgende services leveren:

Consulting & Application Services

* Management Consulting en Project Management

* In-store Automatisering (implementatie en support van Fujitsu GlobalStore-software)
* Warehouse Management (implementatie en support van Fujitsu MLS-software)
* e-Business Services en Application Integration Services
Infrastructure Services

* Technology Integration Services (advies, integratie, installatie en support)
* Systems Management (remote management en data/cybercentre-services)
* Productivity Centre (helpdesk, asset management en remote desktopbeheer)
* Full Infrastructure Outsourcing (volgens het Fujitsu Infrastructure+-concept)
Met deze services en de nieuwe brand denkt Fujitsu zijn positie als IT-services-leverancier in Nederland aanzienlijk te versterken.

Corporate information Fujitsu

Fujitsu is a leading provider of Internet-focused information technology solutions for the global marketplace. Its pace-setting technologies, best-in-class computing and telecommunications platforms, and worldwide corps of systems and services experts make it uniquely positioned to unleash the infinite possibilities of the Internet to help its customers succeed.

Headquartered in Tokyo, Fujitsu Limited (TSE:6702) reported consolidated revenues of 5.48 trillion yen for the fiscal year ended March 31, 2001.

For more information, see: http://www.fujitsu.com/

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht