Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

ActiveTune: 's werelds eerste performance-tuner voor 'live' informatiesystemen

Naar schatting 70 procent van de performance-problemen in bedrijfsapplicaties kunnen met gerichte 'tuning' definitief worden weggenomen.

Utrecht, februari 2002 - Met ActiveTune introduceert Mercury Interactive 's werelds eerste gerichte oplossing voor het optimaliseren van 'live' bedrijfsapplicaties. ActiveTune verzorgt daartoe een systematische 'tuning' van alle componenten en tiers in de complete ICT-architectuur. Zo kunnen zonder enige aanpassing van de bestaande software, hardware en de kennis daarvan toch eenvoudig aanzienlijke verbeteringen in de betrouwbaarheid en performance worden gerealiseerd.

Volgens Gartner Research vertonen zelfs systemen die alvorens 'live' te gaan aan de zwaarste
kwaliteitstests worden onderworpen, in de dagelijkse praktijk vaak problemen wat betreft betrouwbaarheid en prestaties. Dat vindt zijn oorzaak in het feit dat de testomgeving een schaalmodel van de werkelijkheid is. Bij tests wordt vaak ook geen rekening gehouden met de invloeden van firewalls, beveiligingsvoorzieningen, load balancing en cache servers. Ook is de internetinfrastructuur in veel testomgevingen onvoldoende aanwezig. Daardoor worden de invloeden op de prestaties van switches, routers, gateways, beschikbare bandbreedte en ISP peering onderbelicht en onderschat. Bovendien kan in een testomgeving nauwelijks rekening worden gehouden met de gevolgen van latere uitbreidingen, toevoegingen van andere applicaties en - bijvoorbeeld - de implementatie van nieuwe versies.

De faciliteiten en functionaliteiten van ActiveTune zijn er speciaal op gericht de problemen die hierdoor ontstaan nadat een systeem 'live' is gegaan, gericht en definitief op te lossen. Het kan daarbij gaan om zowel structurele prestatieproblemen als om het opsporen van problemen die zich slechts een enkele keer voordoen.

ActiveTune is ontwikkeld op basis van de ervaringen die Mercury Interactive opdeed tijdens de duizenden load tests die het bedrijf inmiddels heeft uitgevoerd met de testservice ActiveTest. Bijna 70 procent van deze tests vond plaats op 'live' applicaties. Uit de resultaten daarvan blijkt dat het leeuwendeel van de performance-problemen met uitsluitend 'tuning' is op te lossen.

Met ActiveTune kan een systeem snel worden belast met een groot aantal virtuele eindgebruikers die uiteenlopende taken uitvoeren. Bij de test is de complete infrastructuur betrokken, inclusief beveiligingssysteem. Daarmee komen eventuele (latente) performance-problemen genadeloos aan het licht, inclusief de aard en de oorzaken daarvan. Deze aanpak heeft zich inmiddels bewezen bij de 'tuning' van uiteenlopende CRM en ERP-systemen en applicaties op het gebied van zowel business-to-business als business-to-consumer e-commerce. ActiveTune zorgt er daarbij bovendien voor dat met het systeem verbonden componenten van derde partijen voor de 'load' worden geïmmuniseerd, zodat deze geen invloed hebben op de te analyseren performance.

Mercury Interactive levert de ActiveTune - faciliteiten hetzij op afstand via internet, dan wel in de vorm van een consultancydienst 'aan huis'.

Mercury Interactive
Mercury Interactive is sinds 1989 internationaal leverancier van oplossingen voor het continu en geautomatiseerd volgen, testen en analyseren van de prestaties van webapplicaties en bedrijfs-informatiesystemen. De automatische testsoftware en de ondersteunende diensten van het bedrijf helpen bedrijven bij het realiseren en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige applicaties. Over de hele wereld zetten gebruikers de oplossingen van Mercury Interactive in om de kosten van apparatuur en de operationele kosten te minimaliseren om zo hun concurrentie-positie significant te verbeteren. Mercury Interactive heeft ruim 10.000 gebruikers, waaronder ontwikkelaars en gebruikers van B2B en B2C e-business systemen, Internet Service Providers (ISP's) en Application Service Providers (ASP's). Uit cijfers van het internationale markt-onderzoeksbureau IDC blijkt dat Mercury Interactive met een aandeel van 45% veruit marktleider is op het gebied van geautomatiseerde testtools.
Mercury Interactive heeft het hoofdkantoor in Sunnyvale (Californië) en vestigingen in meer dan 20 landen. De aandelen van het bedrijf staan onder de naam MERQ genoteerd aan de Nasdaq National Market. Meer informatie over Mercury Interactive is te vinden op www.mercuryinteractive.nl.