Koninklijke Ahold


07/02/02

ALBERT HEIJN XL IS OPLOSSING VOOR GROTE WEEKBOODSCHAPPEN

Zaandam/Arnhem Albert Heijn opent op donderdag 7 februari in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem een nieuw type supermarkt onder de naam Albert Heijn XL. De winkel heeft een winkelvloeroppervlak van 4000 m2 en is daarmee ruim tweeënhalf keer groter dan een gemiddelde supermarkt. Albert Heijn zet de extra ruimte in om de klant meer vers, voordeel en verrassing te bieden. De grote supermarkt met een compleet nieuwe winkelinrichting is de oplossing voor klanten die met meer gemak en plezier hun weekboodschappen willen doen.

Albert Heijn XL is als extra grote supermarkt een aanvulling op drie andere winkelvormen van Albert Heijn. De hedendaagse consument koopt immers al lang niet meer al zijn boodschappen in één en dezelfde winkel. Hij haalt ze op de plaats en het moment dat het hem schikt, zoals in de buurt of onderweg. Albert Heijn speelt hier op in door haar winkels op verschillende soorten locaties neer te zetten en qua inrichting en assortiment aan te passen aan de specifieke wensen van de klant. Het meest bekend zijn de Albert Heijn-winkels in buurt en wijk voor de dagelijkse boodschappen. Voor consumptie onderweg voorziet Albert Heijn sinds kort in kleine gemakswinkels onder de naam AH to go in drukke winkelstraten, bij NS-stations en sinds gisteren ook bij het eerste Esso-tankstation. Wie in de randstad woont kan zijn boodschappen thuis laten bezorgen via albert.nl.

weekboodschappen
De vandaag geopende Albert Heijn XL in Arnhem maakt het keuzeplaatje van de klant compleet. Hij is er speciaal voor de momenten waarop de klant extra eisen stelt aan een goede bereikbaarheid van de winkel per auto, aan voldoende parkeergelegenheid en een extra grote keus aan producten. En omdat het doen van grote weekboodschappen vaak meer tijd in beslag neemt, heeft Albert Heijn XL in de winkel tevens meer verrassende elementen voor de klant.

versmarkt
Het hart van de nieuwe winkel is één grote versmarkt van ruim duizend vierkante meter met de meest uitgebreide keus in groenten en fruit, een juice bar waar vruchtensappen vers worden geperst, gemakkelijk te bereiden vlees, vleeswaren die vers gegrild worden, ieder uur vers brood uit de oven, nieuwe kaassoorten, veel vis en het grootste assortiment vers bereide en kant & klare maaltijden dat Albert Heijn kent. Klanten die veel voorraad in willen slaan, hebben een ruime keus uit houdbare kruidenierswaren maar ook uit een groot assortiment diepvries-producten.

voordeel
In Albert Heijn XL valt voor de klant extra voordeel te behalen. Zo heeft deze winkel wekelijks extra prijsaanbiedingen bovenop de landelijke prijsacties van Albert Heijn. Ook biedt de winkel speciale voordeelverpakkingen aan en zijn er scherpe acties met non food seizoensproducten.

dagelijks gebruik
Albert Heijn XL wil op het gebied van eten en drinken de beste keus aan de klant bieden. Daarnaast speelt Albert Heijn in op de wens van de klant om bij de wekelijkse boodschappen ook artikelen te kunnen kopen die bij het dagelijks leven horen. Zo is er een drogisterij maar ook een afdeling Koken & Wonen met keukengerei, servies en klein huishoudelijke electrische apparaten.
Bij lekker leven hoort niet alleen lekker eten, maar ook ontspannen. Albert Heijn XL biedt daarom home entertainment zoals CDs, DVDs, videos, boeken en tijdschriften en computergames. Ook is een selectie verkrijgbaar van mobiele telefoons, computers en aanverwante kantoorbenodigdheden.

verrassend
Albert Heijn XL combineert boodschappen doen met de mogelijkheid om meteen een aantal praktische of leuke dingen te regelen. Voorbeelden zijn een 45 minuten fotoservice, een stomerij, de verkoop van telecomabonnementen, maar ook de mogelijkheid om in zelfbediening een kaartje te kopen voor bioscoop, pretpark, dierentuin of evenement. Er zijn diverse punten in de winkel om via de Albert Heijn website productinformatie en recepten op te vragen. Er is een winkelcafé met lange leestafel en mogelijkheid tot internetten. Kinderen kunnen op de afdeling home entertainment zelf nieuwe computergames uittesten. Men kan videos en DVDs bekijken en CDs beluisteren onder speciale geluiddouches. Grote plasmaschermen bieden hier bovendien een wisselend interactief programma. Kinderen van 3 tot en met 7 jaar kunnen zich onder ervaren begeleiding amuseren in een speciale kindertuin met bijvoorbeeld een glijbaan, lego, puzzels en computerspelletjes.

nieuwe bedrijfskleding
In Albert Heijn XL in Arnhem werken 375 mensen onder leiding van supermarktmanager Henk van Deelen. De bedrijfskleding van de medewerkers is nieuw ontworpen.Afhankelijk van de ervaringen met de nieuwe kleding wordt in de loop van dit jaar bezien of ook de medewerkers van de overige Albert Heijn-winkels op dit ontwerp over zullen gaan.

Albert Heijn heeft de wens tot 2010 in totaal ongeveer vijftig Albert Heijn XL-winkels te bouwen. Arnhem Kronenburg is de eerste en heeft daarmee tevens de status van proefwinkel voor volgende locaties in Nederland.