Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-02-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.50 uur) Donderdag 7 februari 2002

Meerssen, gewond bij verkeersongeval:
Een 51 jarige snorfietster woonachtig te Meerssen is woensdagmiddag 6 februari 2002 gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Stationsstraat te Meerssen.
Het verkeersongeval kon ontstaan omdat een 75 jarige afbuigende automobilist woonachtig te Ulestraten op de Stationsstraat te Meerssen omstreeks 13.50 uur een rechtdoorrijdende snorfietster geen vrije doorgang verleende. De snorfietster raakte door de aanrijding zwaar gewond aan beide benen en liep tevens een bekkenbreuk. Zij werd met een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar een operatie noodzakelijk bleek. Bij onderzoek bleek de veroorzaker van het verkeersongeval, de 75 jarige automobilist uit Ulestraten, gereden te hebben met een verlopen rijbewijs, welke rechtsgeldigheid in oktober 2001 verlopen was. Tegen de automobilist wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht rijden onder invloed:
De politie heeft woensdag 6 februari 2002 proces-verbaal opgemaakt tegen een 25 jarige bromfietser uit Maastricht wegens het rijden onder invloed.
Een politiepatrouille zag woensdag omstreeks 17.20 uur een bromfietser over de Sandersweg te Maastricht rijden die geen helm droeg. Er werd overgegaan tot een controle waarbij bleek dat de bromfietser naar alcohol rook. De bromfietser moest daarop een alcoholblaastest ondergaan die het alcoholgebruik bevestigde. De inwoner van Maastricht werd meegenomen naar het politiebureau om een ademanalyse af te leggen. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan van
1.4 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en het niet dragen van de verplichte helm. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 6 uur in zijn bezit.

Donderdagmorgen werd bij een 54 jarige inwoner van Maastricht eveneens het rijden onder invloed vastgesteld. Een politiepatrouille controleerde kort na middernacht op de Wilhelminasingel te Maastricht een automobilist. Bij het eerste contact met deze bestuurder bleek alcohol in het spel te zijn hetgeen een alcoholblaastest nogmaals bevestigde. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 0.9 en
1.0 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 3 uur in zijn bezit.

Margraten, woninginbraak:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft in een woning aan Termaar te Margraten een inbraak plaatsgevonden. De inbreker forceerde een deur van de garage van de woning waardoor de toegang verschaft werd. De woning werd gedeeltelijk doorzocht waarbij uit een tas de reservesleutels van een personenauto werden ontvreemd, alsmede een geldbedrag van euro 50. Vervolgens nam de inbreker ook de auto weg die in de oprit van de woning geparkeerd stond. De bewoner heeft van de inbraak en de diefstal aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Valkenburg, woninginbraak:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft in een woning gelegen aan de Wethouder Heijnenstraat te Valkenburg een inbraak plaatsgevonden. De bewoners lagen te slapen en werden gewekt door een onbekend geluid in de woning. Nadat de bewoners hoorden dat er iemand in de woning liep stonden deze op en maakten licht. Op de benedenverdieping zagen de bewoners een man overhaast de woning verlaten. Bleek dat het slot in de voordeur was geforceerd en daardoor de toegang tot de woning was verkregen. Bij onderzoek in de woning bleek dat er een tas was weggenomen waarin een identiteitskaart, een bankpas, de papieren van de auto en de huissleutels aanwezig waren. De bewoners zagen kort daarna een auto met hoge snelheid door de straat wegrijden. Een onderzoek naar deze auto door de politie had geen resultaat meer. De inbreker(s) bleven onbekend. De bewoner heeft van de inbraak en de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, graflantaarn op kerkhof vernield:
Een 31 jarige inwoner van Maastricht heeft donderdag 7 februari 2002 bij de politie aangifte gedaan van een vernieling op het kerkhof in het stadsdeel Wolder te Maastricht.
De inwoner van Maastricht trof donderdagmorgen op het graf van zijn overleden vrouw de aldaar geplaatste bronzen graflantaarn niet meer aan. Deze was met kracht van het graf afgebroken. Van de vernieling stelde de geschokte benadeelde de politie in kennis die zich op de hoogte stelde van het voorval. Bij een rondgang over het kerkhof in het stadsdeel Wolder werd de graflantaarn verstopt in een nis achter de kerk aangetroffen. De benadeelde heeft van de vernieling aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.