Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland


Persbericht

7 - 2 - 2002

Gerichte keuracties bij Hydrangea

In week 8 en in week 10 2002, zal op de bloemenveilingen Aalsmeer, FloraHolland, Oost Nederland (VON) en Zuid-Oost Nederland (ZON) intensief worden gekeurd op de naleving van de sortering op hoogte en aantal bloemschermen bij Hydrangea. Met de gerichte keuracties willen de bij de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN) aangesloten bloemenveilingen een bijdrage leveren aan de betrouwbaarheid van productinformatie. De veilingen hebben hun aanvoerders uitgebreid geïnformeerd over de komende keuractie. Met deze gerichte keuractie willen de veilingen samen met hun aanvoerders het belang van de naleving van de richtlijnen onderstrepen.

Volgens de richtlijnen van de VBN-productspecificatie Hydrangea (01/04) dient Hydrangea uniform te worden gesorteerd op hoogte en aantal bloemschermen, zoals is omschreven in de productspecificatie. Partijen waarvan tijdens de controle wordt vastgesteld dat deze niet voldoen aan de eisen, zullen worden voorzien een keurcode.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat de naleving van de productspecificaties, zoals sortering, verpakking en belading, regelmatig te wensen over laat. De VBN streeft naar een hoge betrouwbaarheid van de productinformatie. De VBN-veilingen hebben besloten door gerichte keuracties een extra impuls te geven aan de naleving van de gemaakte afspraken door alle partijen.