Korps: Friesland, plaats: Friesland 7-02-2002
Politieberichten van 7/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: verdachten schietpartij angehouden
Zondag 27 januari omstreeks 19.30 uur vond op de Berlikumermarkt een schietpartij plaats. Een 19-jarige inwoner van Leeuwarden werd beschoten door een groepje jongeren van Antilliaanse afkomst. Het slachtoffer werd niet geraakt. Zie ook de politieberichten van 28/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur) Naar aanleiding van deze schietpartij stelde de recherche een onderzoek in. Op woensdag 31 januari werd een 19-jarige inwoner van Leeuwarden in zijn woning aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Op maandag 4 en dinsdag 5 februari werden nog drie inwoners van Leeuwarden, te weten een 17, 18 en 18 jaar, in hun woning aangehouden. De 17-jarige verdachte werd na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. De andere verdachten zitten op dit moment nog vast en zijn inmiddels voorgeleid, Het wapen waarmee werd geschoten, werd niet gevonden. Een oude ruzie was de aanleiding tot deze schietpartij.

Drachten: inbraak autos
Afgelopen nacht werd ingebroken in een drietal autos, die geparkeerd stonden op de Ropta. In alle gevallen werd een ruit van de auto vernield om binnen te komen. Uit alle autos werd de geluidsapparatuur weggenomen. De eigenaars hebben aangifte gedaan. Of de verdachte, die dezelfde nacht werd aangehouden voor een auto-inbraak op de Tjaarda, iets met deze inbraken te maken heeft, wordt in het onderzoek meegenomen.

Drachten: inbraak ambulance
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een ambulance van een bedrijf uit Oosterwolde. De ambulance stond afgesloten op het erf van een verpleegkundige aan de Stok. De rechter zijruit werd vernield. Uit de ambulance werd een gsm weggenomen. De verpleegkundige, een 31-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: getuigen gevraagd
Woensdagavond tussen 19.00 en 19.15 uur werd een 20-jarige inwoonster van Wolvega op de Grintweg belaagd door een onbekende man. Zie ook de politieberichten van 6/2 (13.00 uur t/m 7/2 (07.00 uur). De vrouw wilde het aldaar gelegen fitnesscentrum bezoeken. Toen zij uitstapte werd zij belaagd door een onbekende man. De politie vraagt eventuele getuigen die iets gezien of gehoord hebben om zich te melden, telefoon 0900 8844.

Boelenslaan: snelheid
Donderdag omstreeks 10.55 uur werd op de Langewyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Surhuisterveen, reed met een snelheid van 124 kilometer per uur, terwijl aldaar 60 kilometer mocht worden gereden. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272