Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-02-2002

Donderdag, 7 februari 2002

District Maastricht

Ultieme verzoeningspoging gaat lukken

Korpschef Mostert brengt Tempeleers en Sjinöster bij elkaar

De telefoon staat niet stil. TV, radio en kranten staan er bol van. Wat is er gebeurd?

De mediahype ging over de scepter van Ziene Hoege Hoeglöstigheid Bèr III van Groet Mestreech. Deze was gestolen. En nog wel in het hol van de leeuw, het hoofdbureau van politie in Maastricht.

Traditiegetrouw ontving de districtschef Gerard van Klaveren de stadsprins voor een korte lunchontmoeting op woensdag 6 februari rond het middaguur. Daarbij waren eveneens traditiegetrouw- twee (politie)prinsen uitgenodigd: Ronald I, collega/Prins van de CV de Beerbieters uit Borgharen en zijn Collega/prins Gorge I van de CV de Sjinöster uit Schinnen.

Na de gebruikelijke plichtplegingen en uitreiken van medailles in het districtsbureau, nodigde Henk Mostert, de grote politiebaas, het gezelschap uit voor een carnavaleske lunch in het restaurant van het politiebureau. En toen gebeurde het. Ofwel beter gezegd, wás het al gebeurd. De scepter van de stadsprins was weg, foetsie, gestolen! Op klaarlichte dag onder de ogen van de Hoofdcommissaris en diverse politiemensen..

De Tempeleers waren verbijsterd, onthutst: "Dat kin toch neet. Euze scepter weg en dat beij de govies."

De plaats van het delict werd afgezet. Onderzoek naar sporen stuitte alleen op handschoensporen Korpschef Henk Mostert maakte zich zorgen over mogelijke onlusten in het komende weekend tussen Groet-Mestreech en Groet-Sjinnen. Draaiboeken werden al uit de kasten gehaald.

Het verlossend woord kwam vanuit het gemeentehuis van Schinnen, de thuisbasis van CV de Sjinöster. Onderhandelaars werden ingezet. De Tempeleers hadden inmiddels het garderegiment van de Kachelpiepers al opgeroepen en in staat van paraatheid gebracht. s Avonds is het in alle stilte (nou ja, stilte?) toch nog diplomatiek opgelost. De scepter is inmiddels terug bij een dolgelukkige prins Bèr III en de Sjinöster hoeven de komende carnavalsdagen wat minder consumptiebonnen uit te geven.

Maar. De kou was daarmee niet uit de lucht. Donderdag 7 februari 2002 stonden de media er bol van, voorpaginas van de beide provinciale dagbladen en reportages op de radio.
Henk Mostert heet eigenlijk Hendrik en die naam betekent feitelijk: Heer des Huizes en als heer des huizes van het politiebureau neemt hij zijn verantwoordelijkheid. Hij wil als gastheer van het gezelschap, de zaak ludiek en carnavalesk oplossen.

Veel overleg over en weer leidde er uiteindelijk toe, dat beide partijen: de Tempeleers (slachtoffers) en de Sjinöster (verdachten) elkaar treffen. Wederom in het huis van Henk Mostert, het hoofdbureau van politie aan de Prins Bisschopsingel 53 te Maastricht.

Vandaag, donderdag 7 februari 2002 om 18.00 uur komt een hoge delegatie van de Tempeleers (Prizzedent, Sikkertaris-generaol én de PR man) naar het hoofdbureau van politie in Maastricht. Ook de Sjinöster zijn op de uitnodiging ingegaan en zijn ook met een hoge delegatie om 18.00 uur present. Korpschef Henk Mostert voert de verzoeningsdelegatie aan op de plaats van het delict, het restaurant.

En als u wilt weten hoe dit allemaal gaat verlopen, bent u als vertegenwoordiger van de media van harte uitgenodigd daarbij live aanwezig te zijn om uw luisteraars, lezers en kijkers daarover te kunnen informeren.

Maastricht, donderdag 7 februari 2002

---

Nadere informatie?
Math Derey, voorlichter van het district Maastricht: tel. 043. 400 1006
Cary van Gestel, kabinetschef korpsleiding: tel. 043. 400 6007