Ingezonden persbericht


Persbericht donderdag 7 februari 2002:

EUROPA STREEFT N-AMERIKA VOORBIJ IN INTERNETGEBRUIK

Voor het eerst sinds het ontstaan van het Internet heeft Noord-Amerika als regio niet meer de leidende positie. Het marktonderzoeksbureau INTERVIEW-NSS schat nu het aantal Europese Internetgebruikers op 202 miljoen tegen 195 miljoen in de VS en Canada. Het wereldwijde aantal Internetgebruikers bedraagt momenteel 605 miljoen.

De huidige Europese groei is mede te danken aan Oost-Europa. De Internetpenetratie is daar echter nog relatief gering met gemiddeld 7%. In de Scandinavische landen, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk en op de Britse eilanden is al aanzienlijk meer dan de helft van de bevolking online. In de overige West-Europese landen is dat rond de 40%, maar deze landen zijn geleidelijk bezig de achterstand goed te maken. De snelst groeiende West-Europese landen van de afgelopen 6 maanden, in absolute cijfers, zijn Duitsland (+ 2,6 miljoen), Italië (+ 1,8 miljoen) en Spanje (+ 1,1 miljoen).

De sterkst opkomende wereldregio is Pacific Azië, dat binnen 2 jaar de leidende positie van Europa kan overnemen. Naar verwachting zal de online wereldbevolking over 4 jaar de grens van 1 miljard bereiken.


---
Voor meer informatie over wereldwijde ontwikkelingspatronen van het Internet in kaarten en grafieken:
World Internet Barometer rapport (December 2001, 395 euro) op www.interview-nss.com.
Contact: Edger Cabri, tel: 020 6070 836, e.cabri@interview-nss.com

Informatie over beschikbare Europese Internet data: Robert Schueler, tel: 020 6070 707, r.schueler@interview-nss.com www.internetbarometer.com (Internet usage and penetration in Europe)