Ingezonden persbericht

Unisys levert gezichtsherkenningstechnologie van AcSys voor betere toegangscontrole

Klanten beschikken over betrouwbare biometrische beveiliging

Schiphol-Rijk, 7 februari 2002 - Unisys heeft een samenwerkingsverband gesloten met AcSys Biometrics, aanbieder van het enige gezichtsherkenningssysteem op basis van biometrische technologie. AcSys gaat ondersteuning en technologiecomponenten leveren aan Unisys. AcSys is een samenwerkingsverband tussen Nexus Group International en AND Corporation, dat de gepatenteerde Holographic/Quantum Neural Technology heeft ontwikkeld.

Unisys sluit als onderdeel van het Homeland Security Solutions-initiatief partnerovereenkomsten met aanbieders van biometrische technologieën als AcSys Biometrics. Samen met deze partners worden tools ontwikkeld voor de identificatie van personen. Op basis van deze identificatie worden toegangscontroles uitgevoerd voor bijvoorbeeld bedrijfsterreinen en informatiesystemen. Unisys integreert de oplossingen van AcSys Biometrics in de toegangscontrolesystemen als onderdeel van het R&D-project bij het Amerikaanse Ministerie van Defensie.

"Unisys heeft een grote expertise op het gebied van integratie van biometrische oplossingen en de inzet van identificatieoplossingen als paspoorten, rijbewijzen en registratiebewijzen voor verkiezingen", zegt Ton van Setten, directeur Public Sector van Unisys. "Door dit samenwerkingsverband kunnen we het AcSys Facial Recognition System leveren aan overheidsinstanties in sectoren als territoriale beveiliging, inlichtingendiensten, immigratie en ordehandhaving, en aan luchthavens en luchtvaartmaatschappijen."

AcSys Biometrics is marktleider in gezichtsherkenningstechnologie gebaseerd op de Holographic/Quantum Neural Technology (HNeT). Facial Recognition System (FRS) is een unieke, gepatenteerde technologie voor gezichtherkenning die gebruikmaakt van biometrie. Deze technologie bootst de analytische processen van de menselijke geest na door de neurale structuur te modelleren tot individuele neurale celtypes. Hierdoor wordt een betere controle geboden dan die door maatstelsels voor herkenning.

AcSys FRS is ontwikkeld om zelfs in de lastigste omgevingen menselijke gezichten te herkennen. Het is de enige biometrische oplossing die met één camera tot vier personen tegelijk kan herkennen. Aangezien AcSys gebruikmaakt van de HNeT-technologie, is deze oplossing zelflerend. Dit betekent dat iedere keer dat een persoon wordt herkend, een update plaatsvindt van het geheugen. Veranderingen in het fysieke voorkomen van personen zijn hierdoor geen belemmering voor de herkenning. AcSys FRS beschikt niet over een database met foto's, maar slaat informatie op over de neurale cellen. Hierdoor worden de privacy en identiteit van personen beschermd.

"AcSys Biometrics is verheugd met Unisys als partner", zegt Jerry Janik, President en CEO van AcSys Biometrics. "Het samenwerkingsverband met een servicepartner als Unisys onderstreept de groeiende acceptatie van ons marktleiderschap in de biometrische gezichtsherkenningsmarkt. We zijn ervan overtuigd dat we Unisys de kwaliteitsproducten en expertise kunnen leveren waarnaar haar klanten op zoek zijn."

Unisys
Unisys is een wereldwijde aanbieder van IT-diensten en -oplossingen. De 39.000 medewerkers ondersteunen klanten in ruim 100 landen bij de inzet van informatietechnologie om kansen te benutten, uitdagingen het hoofd te bieden en successen te behalen. Unisys biedt een compleet portfolio van bedrijfsoplossingen die zijn ontwikkeld op basis van de expertise op het gebied van consultancy, systeemintegratie, outsourcing, netwerkservices en beveiliging. Daarnaast levert het bedrijf hoogwaardige server- en gerelateerde technologieën. De specifieke verticale marktsectoren van Unisys zijn financiële services, transport, telecommunicatie, media, commerciële bedrijven en de overheid. Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Schiphol-Rijk. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Unisys homepage: http://www.unisys.com of http://www.unisys.nl Beleggersinformatie is te vinden op http://www.unisys.com/investor

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 526 78 47
Mob: 06 - 538 21 189
E-mail: erwin.zijlstra@nl.unisys.com