Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van donderdagmiddag 07-02-02
16:15 donderdag 7 februari 2002

Roel Hallink, tel.: 0528-295033 of 06-51528156
Het perspiket en de voorlicht wordt nu overgenomen door Bert Peters.


* Diefstal uit autos

NIEUW AMSTERDAM Afgelopen nacht is er ingebroken in een auto, die geparkeerd stond op de oprit van een woning aan het Zilverzand. Gestolen werd de radio / cd-speler.

ASSEN Aan de Nieuwehuizen is gisteravond een tas met verschillende goederen, uit een auto gestolen. De diefstal heeft vermoedelijk plaats gevonden, in de tijd die men bezig was een wasmachine uit een winkel te halen en de auto een klein ogenblik onbeheerd heeft achtergelaten.


* Diefstal grondkabel

MEPPEL Namens een bedrijf uit Ootmarsum werd er vandaag aangifte gedaan van diefstal van ongeveer 200 meter grijze grondkabel. De kabel is van een haspel gehaald, die op een bouwterrein aan de Ceintuurbaan stond.


* Diefstal uit schuur

EMMER COMPASCUUM Afgelopen nacht is uit een schuur van een woning aan de Koppeldwarsweg een crossmotor gestolen. Het betreft een Kawasaki 60 cc. Uit een in de schuur staande auto werd de radio gestolen. Om binnen te komen was een slot geforceerd.


* Graafmachine terug gevonden

COEVORDEN In het weekeinde van 17 tot 20 augustus werd vorige jaar vanaf een bouwterrein aan de Ossehaarseweg een graafmachine gestolen. Deze graafmachine stond op een dieplader met daarvoor een landbouwtractor. De dieven zijn met de gehele combinatie toen aan de haal gegaan.
Naar aanleiding van een tip werd gisteren in het Duitse Ringe (tussen Emlichheim en Schoonebeek), de graafmachine teruggevonden. De man die de machine in zijn bezit had, is door de Duitse politie gehoord en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake heling. De graafmachine, met een waarde van (toen) f 150.000,-- is teruggegaan naar de eigenaar in Wijhe. Van de tractor en dieplader ontbreekt nog ieder spoor. Het onderzoek wordt nog voortgezet.


* Met spiegels tegen elkaar

DOLDERSUM Vanmiddag rond 13.30 uur reed een 43-jarige inwoner van Appelscha met zijn auto over de Huenderweg. De man reed richting Vledder achter een wit personenbusje aan. Daar kwam hen een auto tegen, die bestuurd werd door een 21-jarige inwoner van Zorgvlied. De beide personenauto autos raakten elkaar met de spiegels, waar bij de man uit Zorgvlied met zijn auto in een akker tot stilstand kwam. Persoonlijk ongelukken deden zich niet voor. Om duidelijkheid te krijgen in de oorzaak van deze aanrijding wil de politie graag in contact komen met de bestuurder van het witte personenbusje.


* Onder invloed

ASSEN Vanmiddag werd bij een alcoholcontrole op de Europaweg Zuid, een 60-jarige bestuurder uit Assen gecontroleerd. Bleek dat deze teveel gedronken had en mee moest naar het bureau. Hij blies daar 335 µg/l (ongeveer 0.75 promille). Snelrecht werd toegepast.


* Winkeldiefstal

BORGER Vanmorgen werd een 51-jarige inwoner van Gasselte betrapt bij het stelen van goederen uit een winkel aan de Hoofdstraat. Hij had wel een zak chips afgerekend, maar in zijn jaszak zat nog een kilo gehakt en 2 potjes peper, die niet betaald waren. De man is aangehouden en verhoord. Hij kreeg naderhand een dagvaarding mee.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe