Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-02-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 15.45 u) Donderdag, 7 februari 2002

District Heerlen

Heerlen; inbraak
Vanmorgen, donderdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Johannes XXIII Singel in Heerlen. Inbrekers zijn afgelopen nacht via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben een jas en twee gsms gestolen. Overigens is vanmorgen ook ontdekt dat afgelopen nacht is getracht in te breken in enkele woningen aan de Tarwehof in Heerlen. Echter de inbrekers zijn nergens binnengeraakt. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Schinveld; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen woensdagmiddag in een woning aan de De Leuper in Schinveld, vond de politie in een schuur een hennepkwekerij met 75 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige apparatuur waaronder drie assimilatielampen (groeilampen) inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner.

Schinveld; vlam in de pan
Afgelopen woensdagmiddag kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand aan de Heidestraat in Schinveld. Bleek dat in de keuken van een woning aldaar brand was ontstaan. De bewoners hadden samen met buren de keukenbrand zelf al weten te doven. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat bij het frituren de vlam in de pan is geslagen, waardoor ook de afzuigkap en enkele wandpanelen vlam hebben gevat. Er is sprake van flinke rook en roetschade in de keuken.