Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-02-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 15.45 u) Donderdag, 7 februari 2002

District Kerkrade

Kerkrade; poging ontvoering
Een 29-jarige vrouw uit Kerkrade heeft vandaag, donderdag bij de politie aangifte gedaan van poging onvoering. De vrouw liep afgelopen woensdag, 6 februari jl. omstreeks 15.00 uur in de omgeving Henri Jonasplein / Franciscanerstraat in Kerkrade (het slachtoffer kan zich de precieze locatie niet goed herinneren), toen een onbekende man haar plotseling vastgreep en in zijn aldaar geparkeerde auto wilde sleuren. Volgens het slachtoffer kwam er een witte auto voorbij waarvan een tweetal inzittende meisjes het slachtoffer te hulp schoten. Zij namen het slachtoffer mee en brachten haar in hun auto naar huis. De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij is de politie op zoek naar getuigen. In het bijzonder naar de beide meisjes in de witte auto die het slachtoffer te hulp zijn geschoten. Zij kunnen met de Kerkraadse politie contact opnemen via telefoon 0900 8844.

Kerkrade; valse aangifte
De politie heeft vanmorgen, donderdagmorgen in zijn woning in Kerkrade de 74-jarige bewoner aangehouden. Die had vanmorgen de politie gebeld en wilde aangifte doen van inbraak in zijn woning waarbij een videocamera was gestolen. De politie die terzake de inbraak in de woning een onderzoek instelde, kreeg echter argwaan en de verdenking rees dat de Kerkradenaar een valse aangifte bij de politie had gedaan. Hij werd dan ook aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft bekend een valse aangifte terzake de inbraak te hebben gedaan. Verder gaf de verdachte aan dat de videocamera wel was gestolen en dat hij middels de valse inbraakaangifte deze via de verzekering wilde verhalen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Landgraaf; nepcollectant
Een inwoonster (84) van een woning in Landgraaf heeft vanmorgen, donderdagmorgen bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar beurs. Bleek dat afgelopen maandag, 4 februari jl. een collectant had aangebeld die zei te collecteren voor een stichting. Daarbij wist de, naar nu bij onderzoek is gebleken, nep-collectant met een smoes binnen te geraken. Nadat de, overigens net geklede nepcollectant was verdwenen, miste het slachtoffer haar beurs welke in de woning had gelegen. Daarin bevonden zich 90 Euro en een bankpasje. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de nepcollectant.

Landgraaf; ingebroken
Vanmorgen, donderdagmorgenvroeg werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Krijgersberglaan in Landgraaf. Inbrekers, het is nog niet duidelijk hoe die de woning zijn binnengedrongen, hebben geld alsmede met de in de woning gevonden autosleutels de bij de woning geparkeerde auto gestolen. Daarbij gaat het om een blauwe Lexus 430 met het kentekennummer 44-GN-FR.
Eveneens afgelopen nacht is ingebroken in een cafe aan de Streeperstraat in Landgraaf. Daarbij hebben de inbrekers het gehele cafe doorzocht en hebben drank, een cd-speler en een mengpaneel gestolen. Alle gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Vaals; inbraken
Afgelopen woensdagmiddag werd een inbraak ontdekt in een sportcomplex aan de Sneeuwberglaan in Vaals. Inbrekers zijn door forcering van een raam het gebouw binnengedrongen en hebben een cassettedeck/versterker, een aantal cds en een geldbedrag gestolen.
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht is ingebroken in een woning aan de Wolfhaag in Vaals. Inbrekers zijn via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben een computer, geld en een bankpasje gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.