Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 7-02-2002 Persbericht district Den Bosch

DISTRICTELIJKE DRIEHOEK MAAKT AFSPRAKEN OVER AANPAK IMPULZ

Binnen de districtelijke driehoek, bestaande uit de districtschef van de Politie Den Bosch, een officier van justitie van het Openbaar Ministerie en de burgemeester van de gemeente s-Hertogenbosch zijn afspraken gemaakt over de aanpak van het Megadan-cefestijn Impulz op 16 februari 2002 in de Brabanthallen in s-Hertogenbosch.

Verantwoordelijk binnen:

Alle partijen zijn het eens over het feit dat de organisatie van het dancefeest primair verant-woordelijk is voor de gang van zaken in de Brabanthallen. Bij excessen zal de hulp van de politie kunnen worden ingeroepen.

Controle vergunningsvoorwaarden:

De politie zal in de Brabanthallen strikt controleren op de naleving van de vergunningsvoor-waarden door de organisatie. De controles richten zich voornamelijk op de fouillering van de bezoekers door de ingehuurde beveiligingsmensen en de controle op het toezicht in de hal-len.

Verdovende middelen:

Eventuele verdovende middelen zullen bij aantreffen door het beveiligingspersoneel worden ingenomen en worden overgedragen aan de politie. Drugdealers worden door de organisatie overgedragen aan de Politie en gaan dan het Justitiële traject in.

Verantwoordelijk buiten:

De politie Den Bosch neemt haar verantwoordelijkheid rondom een goed verloop van het festijn in de directe omgeving van de Brabanthallen en zet daar ongeveer 25 mensen voor in.

GGD:

De hoeveelheid door de GGD in te zetten mensen wordt in overleg met de gemeente be-paald. Tussen Politie en GGD zijn afspraken gemaakt over de veiligheid van de in te zetten mensen.

VERNIELING RUIT (s-Hertogenbosch)

Een 20-jarige inwoner van Maliskamp heeft vanmorgen uit kwaadheid een ruit ver-nield van een tandartsenpraktijk aan de Eekbrouwersweg in s-Hertogenbosch. De man wond zich op over de weigering van een tandarts om een gezonde tand te ver-vangen. Bij het verlaten van de praktijk sloeg hij met de elleboog een ruit kapot. De verdachte kwam zich korte tijd later zelf op het politiebureau melden.

DRUGSGEBRUIK (s-Hertogenbosch)

Een 41-jarige inwoner van s-Hertogenbosch is woensdagavond bekeurd omdat hij op het Kapelaan Koopmansplein in s-Hertogenbosch een pijpje cocaïne zat te ro-ken.

GROTE HOEVEELHEID HENNEP GEVONDEN EN KWEKERIJ OPGEROLD (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen heeft de politie in een woning aan de Pioenvallei in s-Hertogenbosch een hennepkwekerij opgerold. In de woning was niemand aanwezig waardoor de politie de voordeur heeft moeten forceren. Op de zolder van de woning bevond zich de kwekerij, waar 275 bijna volgroeide hennepplanten zijn aangetroffen. In de garage en in een van de slaapkamers zijn 21 zakken met elk 500 gram ge-droogde en gebruiksklare hennep gevonden. De gemiddelde verkoopwaarde van een dergelijke hoeveelheid gedroogde hennep (10,5 kilogram) in coffeeshops bedraagt ruim 59.500. De kwekerij is door de politie in zijn geheel ontmanteld. Daarbij zijn onder meer 39 assimilatielampen, 10 ventilatoren, 5 schakelkasten, verwarmingslelementen en bemestingsvloeistoffen in beslag genomen. De bewoner van het pand, een 28-jarige man, heeft zich vanmiddag op het politie-bureau gemeld en is als verdachte gehoord.

DIEFSTALLEN UIT PARKEERAUTOMATEN (s-Hertogenbosch)

Namens de gemeente is vandaag aangifte gedaan van zeven diefstallen uit par-keerautomaten. De diefstallen zijn gepleegd tussen 1 en 6 februari op de Van No-remborghstraat, Van Veldekekade, Jan Heinsstraat, Beurdsestraat, Westwal, vd. Does de Willeboissingel en de Tolbrugstraat. Alle automaten bleken te zijn opgebroken waarna men de geldcassettes heeft mee-genomen. Het juiste schadebedrag is niet bekend.