Gemeente Soest

2e helft februari gratis af te halen

Gemeente geeft fraaie "Mateloos mobiel kaart" uit

Het heeft om verschillende redenen lang geduurd, maar nu komt hij dan toch uit. En eerlijk is eerlijk, het is een juweeltje geworden! De `Mateloos Mobiel'-kaart. Een fraaie gekleurde plattegrond van Soest, Soesterberg en Soestduinen. Getekend door een striptekenaar volgens de techniek van `de klare lijn'. Voor kenners een begrip, maar ontegenzeggelijk voor iedereen een genot om maar te kijken. Behalve markante locaties en bouwwerken kan elke Soester er zijn huis, huizenblok, flatgebouw of wooncomplex op terug vinden. Dat is natuurlijk niet alleen de reden voor de gemeente om de kaart uit te geven. Het doel dat het gemeentebestuur met de kaart nastreeft ligt besloten in de naam: "Soest, Mateloos Mobiel". Een titel met een knipoog! In de kaart is beknopte en heldere informatie over alternatieve verplaatsingsmogelijkheden voor de auto opgenomen. Wie de auto bewuster wil gaan gebruiken (en dat is geen overbodige luxe), wordt hiermee op zijn wenken bediend.

Alternatieven voor de auto

Zo zijn de nieuwe buslijnen per 6 januari 2002 van Connexxion, inclusief alle bushaltes ingetekend. Bij de NS- en busstations zijn ook de vertrek- en aankomsttijden aangegeven.

Met een blauwe stippellijn zijn een aantal fietsroutes naar voren gehaald, waarop het vlot en leuk fietsen is. In de marge van de plattegrond staan verwijzingen naar telefoonnummers of websites, waar meer informatie is te verkrijgen over de treintaxi, de Regiotaxi, de seniorenbus en autodelen.

Afhalen

De afmetingen van de plattegrond zijn 95,5 x 85 cm en hij is gedrukt op 150 g. papier. Omdat het zonde is de kaart te vouwen, is besloten hem te verspreiden via een aantal afhaaladressen. Op die adressen is de kaart te bezichtigen en GRATIS af te halen. Er zijn ook elastiekjes beschikbaar om er een rolletje van te maken.

De volgende detaillisten hebben zich al bereid verklaard om als afhaaladres te fungeren.

Afhaalperiode: Van zaterdag 16 februari t/m zaterdag 2 maart !

Afhaaladressen detaillisten

* Boekhandel Jongerius, Van Weedestraat

* Boekhandel Van de Ven, Zuidpromenade

* Drogisterij Kok, Smitshof

* Drogisterij Kok, Tamboerijn

* Drogisterij De Pil, Koninginnelaan

* Drogisterij Sukking, Rademakerstraat Soesterberg
* VVV Soest, Steenhoffstraat

Tijdens kantoor-/openingsuren ook:

* Gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Soest

* Dependance Publiekszaken, Dorpsplein 17, Soesterberg
---