Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

KORTE BERICHTEN

(week 6)


* Spreekuur Cliëntenpanel
Het Cliëntenpanel van de gemeente Axel houdt regelmatig spreekuur in cultureel centrum De Halle te Axel. De data waarop het spreekuur dit jaar nog wordt gehouden (tussen 9.00 en 12.00 uur) zijn: 19 februari, 5 en 19 maart, 2 en 16 april, 7 en 21 mei, 4 en 18 juni, 2 juli, 3 en 17 september, 1, 15 en 29 oktober, 12 en 26 november en 10 december.


* Nationale Feestavond
De gemeente Axel had 48 mensen uitgenodigd om aanwezig te zijn op de Nationale Feestavond in de ArenA op vrijdag 1 februari jl. ter gelegenheid van het huwelijk van Maxima en Prins Willem-Alexander. De deelnemers kunnen terugzien op een gezellige, goed georganiseerde happening. Het weer was fantastisch, de optredens spectaculair, de sfeer uniek en natuurlijk maakte de aanwezigheid van het bruidspaar een geweldige indruk op alle aanwezigen. Kortom, de deelnemers hebben genoten!


* Milieustraat Koegorspolder
Sinds 2 januari is de milieustraat in de Koegorspolder in gebruik. Hier kunnen onder anderen inwoners van de gemeente Axel hun huishoudelijk afval inleveren. Alleen voor de afgifte van bouw- en sloopafval, schoon puin en grote hoeveelheden klein chemisch afval moet u betalen. De afgiftekosten voldoet u bij de poort van de milieustraat door middel van een aanbiedingskaart. Deze kaart kost 11,35. De afgifte van andere afvalstoffen, zoals oud papier en glas, is gratis. U hebt daar ook géén aanbiedingskaart voor nodig. Voor nadere informatie kunt u de folder lezen (ook verkrijgbaar in het stadhuis) of bellen met de milieustraat, telefoon 0115-478107.


* Zeeuws streektaal
Vorig jaar heeft de Provincie Zeeland een aanvraag ingediend bij de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor erkenning van het Zeeuws als regionale taal. U kunt de aanvraag voor erkenning van het Zeeuws als streektaal steunen door mee te doen aan de briefkaartactie. De briefkaarten zijn onder meer gratis verkrijgbaar op het stadhuis, Markt 1 te Axel. meer info: www.scez.nl