Diverse mededelingen

Hoorzittingen Commissie Bezwaar- en Beroepschriften

Op woensdag 27 februari 2002 houdt de commissie voor de behandeling van bezwaar- en beroepschriften voor de gemeente Steenbergen een hoorzitting in vergaderkamer 21 van het stadskantoor aan de Westdam 22 te Steenbergen. Op de agenda staat een bezwaarschrift:
van 09.00 uur tot 09.30 uur
tegen het besluit van burgemeester en wethouders om geen bedrijfskapitaal te verstrekken op basis van de Algemene bijstandswet en het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen.
De indieners van de bezwaarschriften worden in de gelegenheid gesteld zich tijdens deze hoorzitting te doen horen. De bezwaarschriften en eventuele verdere op de zaak betrekking hebbende stukken liggen voor de indieners en andere belanghebbenden vanaf heden ter inzage op het gemeentehuis.

Gelet op het karakter van het gewraakte besluit en het bezwaarschrift is het aannemelijk dat besloten wordt om deze hoorzitting te doen plaatsvinden achter gesloten deuren.

Voor nadere informatie kan men terecht bij de secretaris van de commissie.

---

Koopzondagen 2002

Net als voor eerdere jaren is ook voor het jaar 2002 besloten om de mogelijkheid te creëren voor winkels om op een 12 tal zon- of feestdagen geopend te zijn voor het winkelend publiek. Het gaat hierbij om een mogelijkheid tot winkelopening niet tot een plicht. Het kan dus zijn dat op een of meer van deze dagen bepaalde (of wellicht zelfs alle winkels) gewoon gesloten blijven. De grote winkelacties zullen steeds door de betreffende winkeliersverenigingen nog eens duidelijk worden aangekondigd.

Alle winkels in de gehele gemeente mogen open zijn op: tweede Paasdag (1 april), zondag 28 april, Hemelvaartsdag (9 mei), tweede Pinksterdag (20 mei), zondag 27 oktober, zondag 3 november, zondag 17 november (tenzij de intocht van Sinterklaas in Steenbergen op 10 november plaatsvindt), zondag 24 november, zondag 1 december, zondag 15 december, zondag 22 december.

In Steenbergen-stad (met uitzondering van de wijk Welberg) mogen de winkels ook geopend zijn ten behoeve van de Jaarmarkt op zondag 8 september 2002.
In de wijk Welberg mogen de winkels ook geopend zijn ten behoeve van de Welbergse braderie op zondag 30 juni 2002.
In Nieuw Vossemeer mogen de winkels ook geopend zijn ten behoeve van de Merijntje Gijzen braderie op zondag 9 juni 2002. In Kruisland mogen de winkels ook geopend zijn ten behoeve van de Kruislandse braderie op zondag 15 september 2002. Ten behoeve van de kernen Dinteloord en De Heen is vooralsnog geen 12e koopzondag aangewezen.

---

Standplaats Floraplein Steenbergen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning voor het innemen van standplaats voor de verkoop van vis en visproducten op vrijdagen tussen 06.00 uur en 12.00 uur gedurende het jaar 2002 op het Floraplein te Steenbergen hebben verleend. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van bekendmaking gemotiveerd bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders. Verzocht wordt op de linkerbovenhoek van de enveloppe te vermelden 'bezwaarschrift'.
Van de vergunning voor het innemen van standplaats op donderdagen van 12.00 uur tot 18.00 uur op het parkeerterrein bij de Sint Georgiuskerk aan de Langeweg 2 te Kruisland wordt geen gebruik gemaakt. De vergunning is op 24 januari 2002 komen te vervallen.
---

Wijziging Legesverordening

Burgemeester en wethouders delen mede dat de raad van de gemeente Steenbergen op 31 januari 2002 heeft vastgesteld de 5e wijziging van de Legesverordening 2001.
Deze verordening treedt in werking op de eerste dag na de datum van bekendmaking en heeft als ingangsdatum van heffing 1 januari 2002. Het besluit wordt opgenomen in het gemeenteblad. De verordening ligt kosteloos ter inzage bij de afdeling Financiën (Westdam 22). Een ieder kan op verzoek tegen betaling van 0,10 per pagina een afschrift verkrijgen van het genoemde besluit.

---


Lijstvolgorde deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart

Donderdag 24 januari is de lijstvolgorde vastgesteld van de 6 deelnemende politieke partijen en groeperingen en hun lijsttrekkers die in Steenbergen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 6 maart.

Lijst 1 GEMEENTE BELANGEN/Dé Lokale Partij
GB/DLP Cors Zijlmans
Lijst 2 Volkspartij voor Vrijheid en Democratie
VVD Michel Lambers
Lijst 3 Christen Democratisch Appèl
CDA Cees Iriks
Lijst 4 Partij van de Arbeid
PvdA Wilma Baartmans
Lijst 5 Democraten 66
D66 Loes Baselier-Hamers
Lijst 6 ChristenUnie/SGP
CU/SGP C. van den Berge

---

Openbare vergaderingen

Commissie VROM / EZ wo 13 febr

Agendapunten o.a.:

* hoorzitting ontwerpbestemmingsplan Steenbergen-Zuid
* wijziging bouwverordening
* wijziging van de kermisverpachtingsvoorwaarden
* beslissing op bezwaar weigering artikel 19 lid 1 WRO woning Welbergswegje

* ontwikkeling gemeenschapshuis Dinteloord
Commissie ABZ/M do 14 febr

Agendapunten o.a.:

* vaststelling nieuwe Bezoldigingsverordening 2001
* eindakkoord verkoop aandelen Intergas

* reglement van orde voor de nieuwe gemeenteraad en commissieverordening


Commissie Openbare Werken ma 18 febr

Commissie Welzijn di 19 febr

Agendapunten o.a.:

* bestuursvorm openbaar onderwijs

* ontwikkeling gemeenschapshuis Dinteloord
Raadsvergadering: do 28 febr

Deze vergaderingen beginnen om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadskantoor (ingang via Westdam 22). In deze openbare vergaderingen mag iedereen, met vooraf verkregen toestemming aan het begin van de vergadering, het woord voeren.
Op de gemeentelijke teletekstpagina's van TV-Gazet (pagina 213) wordt de agenda van de raadsvergadering vermeld. De onderwerpen liggen ook ter inzage bij de receptie in het stadhuis.

---

Gemeente en milieustraat

gesloten dinsdagmiddag 12 februari in verband met carnavalsoptocht
---

Evenementen

Carnaval

Kruisland
vr 8 febr: 13.00 uur kindermiddag Zonnebergschool met kinderoptocht, 20.30 uur sleuteloverdracht door burgemeester G. van Wijk bij café Wezenbeek.
za 9 febr: kindermiddag in Dorpshuis Siemburg.
zo 10 febr: 13.30 uur optocht.
di 12 febr: pompverbranding. Info 532485.

Nieuw Vossemeer
za 9 febr: inhalen van de prins en sleuteloverdracht door loco-burgemeester M. Lambers.
zo 10 febr: kindermiddag.
ma 11 febr: 18.30 uur lampionnenoptocht
di 12 febr: 14.11 uur optocht en om 20.00 uur heksverbranding. Info 503889.

Steenbergen
za 9 febr: 13.41 uur intocht/kinderoptocht en sleuteloverdracht door burgemeester.
ma 11 febr: 15.20 uur Spel op de Mart, 19.00 uur lampionnenoptocht. di 12 febr 13.11 uur optocht. Info 564413.

Steenbergen (Welberg)
zo 10 febr: 12.30 uur optocht. Info 564420.

---

Pagina aangepast op: 07-02-2002 .