Ingezonden persbericht


- Persbericht -

Rotterdam, donderdag 7 februari 2002

CDA-Rotterdam pleit voor OV-politie

In het verkiezingsprogramma heeft het CDA nadrukkelijk gekozen voor 'handhaving en naleving van normen' als uitgangspunt van het beleid. In haar waarden- en normenoffensief heeft het CDA gekozen voor vier speerpunten. Als eerste thema zal veiligheid worden benadrukt.

Fractievoorzitter Lucas Bolsius: "Veiligheid is door het overgrote deel van de Rotterdammers genoemd als het belangrijkste probleem in hun stad. Het CDA wil door versterking en handhaving van waarden en normen de veiligheid in Rotterdam op een redelijk niveau terugbrengen. Het fatsoen in metro, tram en bus moet terugkomen. Een OV-politie kan daar, volgens het CDA, een belangrijke bijdrage aan leveren."

Om het pleidooi voor de OV-politie kracht bij te zetten, zullen CDA-kandidaten voor de gemeenteraad vrijdagavond 8 februari vanaf 19.00 uur op en rond het Stationsplein een publieksvriendelijke actie houden. Met het uitdelen van 'bonbons' en in gesprek te gaan met reizigers, conducteurs, tram-, trein- en busbestuurders en veiligheidsmensen op het station zal het CDA de ideeen verder willen vormgeven.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,