Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 7-02-2002 3e Persbericht 7 februari 2002

Eindhoven: Dodelijk ongeval
Donderdagmiddag rond 14.30 uur hebben spoorwegwerkers nabij de Loostraat het stoffelijk overschot gevonden van een vermoedelijk 27-jarige man. Het stoffelijk overschot lag, gedeeltelijk in een sloot, ongeveer 400 meter voorbij de spoorwegovergang aan de Loostraat in de richting Helmond. Politieonderzoek wees uit dat de man vermoedelijk woensdag 6 februari rond 2.20 uur om het leven is gekomen nadat hij door een trein werd geraakt. Op 6 februari om 2.24 uur maakte de NS melding van het feit dat een machinist tussen Helmond en Eindhoven, ter hoogte van Tongelre een klap tegen zijn trein had gehoord. De politie zocht s nachts het gebied af maar vond niets wat verband kon houden met de melding van de NS. De politie vermoedt dat de man die nacht te dicht naast het spoor heeft gelopen en geraakt is door een passerende trein. De politie is nog bezig met de identificatie van het slachtoffer.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag heeft de politie op de Karel de Grotelaan een snelheidscontrole met een lasergun uitgevoerd. Het verkeer richting centrum werd gecontroleerd. Elf automobilisten gingen op de bon. De snelste reed 95 km/u.

Mierlo: Flitspaal in brand gestoken
Donderdagmorgen rond 1.45 uur hebben vandalen een flitspaal op de Geldropseweg in Mierlo in brand gestoken. Er werd een autoband omheen gegooid en de band werd in brand gestoken. De flitspaal werd volledig vernield. De schade bedraagt 46000,- euro.

Casteren: Verkeersongeval
Een 19-jarige Eindhovenaar is donderdagmiddag rond 13.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Kranenberg. De man haalde een fietser in en zag vermoedelijk te laat dat er een auto uit tegengestelde richting naderde. De bestuurder corrigeerde en kwam in de rechterberm terecht. De auto slipte en raakte twee bomen aan de linkerkant van de weg. De auto van de Eindhovenaar ging daarna over de kop. Het slachtoffer is met nog onbekend letsel naar het St Anna ziekenhuis gebracht.

Valkenswaard: Vuurwapen in beslaggenomen
De politie heeft donderdag bij een 49-jarige man uit Valkenswaard in zijn woning een vuurwapen in beslaggenomen. De politie trof tijdens een onderzoek een geweer aan met 35 patronen. Het wapen is in beslaggenomen en tegen de bezitter is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Verkeersongeval
Donderdagmiddag rond 14.30 uur is een vrouw uit de Rips ( leeftijd niet bekend) gewond geraakt bij een aanrijding op de Stationsstraat. De vrouw stak de Stationsstraat over en werd aangereden door een 16-jarige bromfietser uit Deurne. De vrouw brak een arm en is voor behandeling naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Hapert: Verkeersongeval
Een 21-jarige bromfietser uit Eersel is donderdagmiddag rond 16.20 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Energieweg en de N284 Eersel Belgische Grens. De bromfietser en een 56-jarige automobilist uit Hapert kwamen van het industrieterrein. De auto wilde rechtdoor en de bromfietser sloeg na het oversteken van de weg links af. De bromfietser liep een dubbele beenbreuk op en is naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Netersel: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag tussen 14.30 en 17.00 uur heeft de politie in de F van der Heijdenstraat in Netersel een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 209 voertuigen. Ondanks de drie verkeersdrempels en een wegversmalling reden er toch nog 65 automobilisten te snel. De snelste reed 88 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.